duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Bovinele din rasa „Aberdeen Angus” i-au „adus” în fața judecătorilor. Opt inculpați au fost trimiși în judecată de DNA

  de Alin Olteanu | 5 iulie 2023, 4:21 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a opt inculpați, în sarcina cărora s-au reținut mai multe infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, săvârșite în formă simplă sau în continuată.

  În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

  În perioada 2017 – 2018, în scopul obținerii pe nedrept a unor fonduri nerambursabile, cei opt inculpați ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente în care erau menționate date nereale, referitoare la calitatea de fermieri/fermieri activi și deținători ai unor exploatații de creștere a bovinelor din rasa „Aberdeen Angus”.
  În realitate, activitatea de creștere a animalelor s-ar fi făcut de alte persoane și s-ar fi desfășurat în alte locații decât cele declarate autorităților.
  Prin aceste demersuri s-ar fi obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 543.760 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză.

  În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

  Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

  Citește și: Cristian Chișmorie, contabila șefă a firmei omului de afaceri și fiica acesteia au fost reținuți de procurori

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.