duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DNA a ajuns și în județul Arad! A intrat în mafia cerealelor. Percheziții într-un dosar cu prejudiciu de 3 milioane de euro

  de Special Arad | 18 februarie 2016, 12:46 PM | Recomandările editorilor | Regional

  3

  Procurorii DNA, însoţiţi de inspectori Antifraudă şi de jandarmi, au descins joi dimineaţa la mai multe adrese din Timiş pentru destructurarea unei reţele evazioniste din domeniul comerţului de cereale. Percheziţiile din această dimineață țin de un dosar cu prejudiciu estimat la trei milioane de euro.

  Vizaţi de anchetă ar fi mai mulţi patroni din domeniu. Principalul vizat de ancheta procurorilor DNA este, potrivit pressalert.ro, omul de afaceri Popa Daniel Cristian, cunoscut ca un apropiat al senatorului PSD Marcel Suciu.

  Un fost partener de afaceri al lui Popa povestea în 2012, pentru opiniatimisoarei.ro, modul în care acţionează omul de afaceri din domeniul cerealelor. „Acest Cristian Popa, fiul fostului contabil de la IAS Sânandrei, este convins că şi-a asigurat toate protecţiile şi că nu i se poate întâmpla nimic. Din afacerea cu cereale şi-a construit o vilă în localitatea Mailat, din județul Arad, şi şi-a achiziţionat un Bentley, un Porsche şi alte limuzine de lux. Schema afacerii este simplă, se achiziţionează cereale de la persoane fizice, în cazul lui – porumb, se emit facturi pe firme pirat, se recuperează TVA-ul, apoi firma este băgată în insolvenţă şi se închide cercul”, se arată în declaraţia dată publicaţiei amintite.

  Procurorii DNA, care lucrează la acest dosar de mai mult timp, urmează să ducă mai multe persoane la audieri.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.