duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DNA a ajuns la multinaționale. Urmează zile fierbinți!

  de - | 15 septembrie 2015, 10:13 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Conform unui articol publicat în presa centrală, procurorii DNA se concentrează foarte tare asupra dosarelor care au ca „obiect” marii investitori străini, referindu-ne aici la multinaționale. Conform comisarul.ro se pregătește o ofensivă fără precedent împotriva acestor multinaționale considerate atotputernice până acum. 

  Presa centrală susține că multinaționalele au ripostat deja și că unele dintre cele mai importante companii care își desfășoară activitatea (și) în țara noastră, unde obtin profituri uriașe, și-au dat deja mana pentru a declanșa o mare campanie de „sensibilizare” a oficialităților romane, pentru ca acestea să fie de acord cu o mică modificare din actuala legislație. Este vorba despre ridicarea plafonului la care un evazionist aflat în cercetarea organelor de ancheta penală poate să plătească prejudiciul adus, scăpând astfel de închisoare.

  După ce au aplaudat la scenă deschisă lupta DNA împotriva corupției, unii susținători occidentali ai acestei „curățenii” nu mai sunt la fel de încântați de îndărjirea oamenilor Laurei Codruța Kovesi, mai ales acum, când și-au dat seama că procurorii români, alături de inspectorii fiscali și de ofițerii specializați pe informații economice din cadrul SRI, încep să strângă, încet, dar sigur, lațul în jurul multinaționalelor.

  Varianta aleasă de către susținătorii multinaționalelor este cât se poate de simpla și se bazează pe teoria că important este ca statul roman să-și recupereze banii datorați de rău platnici, iar în acest sens se dorește modificarea art.10 din cadrul Legii 241/2005, privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, actualizata în anul 2013: „dacă un învinuit sau un inculpat a săvârșit o infracțiune de evaziune fiscală de până la 100.000 de euro și acesta acoperă integral prejudiciul până la primul termen de judecată, atunci se poate aplica pedeapsa cu amenda – astfel scapă de închisoare. Multinaționalele vor ca acest plafon să fie scos în totalitate…

  Mai multe AICI!

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.