Djokovic e campion la Wimbledon! Pentru astfel de meciuri ar trebui introdus egalul în tenis

  de Lucian Dănilă | 14 iulie 2019, 10:26 PM | Sport

  0

  Finală epică la Wimbledon. Pe iarba londoneză s-au întâlnit coloșii Novak Djokovic, deținător al trofeului, și Roger Federer la cei aproape 38 de ani. Scenariul a fost incredibil și s-a încheiat, pentru prima dată în istorie, după un tie-break în decisiv la 12-12.

  Confruntarea  a durat aproape 5 ore! Nu putem spune că Novak a fost mai bun decât Roger, sau că elvețianul merita el trofeul, dar a fost un meci care ne-a dus cu gândul că pentru astfel de confruntări ar trebui introdus egalul în tenis!

  Federer a irosit două mingi de meci, pe serviciul său, la scorul de 8-7 în decisiv!  Djokovici a luat seturile 1 şi 3, ambele în tiebreak, iar Federer s-a impus în celelalte două, 6-1, 6-4, astfel că s-a intrat în decisiv.

  Aici, a urmat un set cât un meci în sine! În primele 14 game-uri au existat doar două break-uri, paradoxal, chiar succesive. Apoi, la 7-7, Djokovici şi-a pierdut serviciul, iar în game-ul următor, Federer a avut 40-15 şi două mingi de meci! Ambele au fost însă salvate de sârb, care a izbutit re-break-ul pentru a egala: 8-8!

  De aici, au urmat alte opt game-uri în care s-a mers pe serviciu, până la 12-12. Dacă regulamentul nu s-ar fi schimbat, am fi asistat, probabil, la un meci care se putea continua şi încă două zile (în 2010, Isner şi Mahut au jucat până la 70-68, scor la care s-a impus primul în decisiv), scrie adevarul.ro.

  La 12-12, s-a intrat în tiebreak, iar Djokovic a câștigat cu 7-3 păstrând trofeul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.