sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Djokovic e campion la Wimbledon! Pentru astfel de meciuri ar trebui introdus egalul în tenis

  de Lucian Dănilă | 14 iulie 2019, 10:26 PM | Sport

  0

  Finală epică la Wimbledon. Pe iarba londoneză s-au întâlnit coloșii Novak Djokovic, deținător al trofeului, și Roger Federer la cei aproape 38 de ani. Scenariul a fost incredibil și s-a încheiat, pentru prima dată în istorie, după un tie-break în decisiv la 12-12.

  Confruntarea  a durat aproape 5 ore! Nu putem spune că Novak a fost mai bun decât Roger, sau că elvețianul merita el trofeul, dar a fost un meci care ne-a dus cu gândul că pentru astfel de confruntări ar trebui introdus egalul în tenis!

  Federer a irosit două mingi de meci, pe serviciul său, la scorul de 8-7 în decisiv!  Djokovici a luat seturile 1 şi 3, ambele în tiebreak, iar Federer s-a impus în celelalte două, 6-1, 6-4, astfel că s-a intrat în decisiv.

  Aici, a urmat un set cât un meci în sine! În primele 14 game-uri au existat doar două break-uri, paradoxal, chiar succesive. Apoi, la 7-7, Djokovici şi-a pierdut serviciul, iar în game-ul următor, Federer a avut 40-15 şi două mingi de meci! Ambele au fost însă salvate de sârb, care a izbutit re-break-ul pentru a egala: 8-8!

  De aici, au urmat alte opt game-uri în care s-a mers pe serviciu, până la 12-12. Dacă regulamentul nu s-ar fi schimbat, am fi asistat, probabil, la un meci care se putea continua şi încă două zile (în 2010, Isner şi Mahut au jucat până la 70-68, scor la care s-a impus primul în decisiv), scrie adevarul.ro.

  La 12-12, s-a intrat în tiebreak, iar Djokovic a câștigat cu 7-3 păstrând trofeul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.