joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Distracție, mâncare și surprize pentru copiii abandonați din Cicir, alături de preșcolarii de la Grădinița „Bambi” din Mândruloc

  de Andrada Bobiș | 11 aprilie 2023, 9:22 AM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Pentru că sunt copii și cu toții îl așteaptă pe „Iepuraș”, copiii abandonați din Cicir, care sunt în plasament la Elena Dehelean, au petrecut o zi de neuitat alături de preșcolarii grădiniței P.P. „Bambi” din Mândruloc.

  O zi altfel pentru acești copii abandonați, o zi în care cu toții au fost fericiți și entuziasmați de surprizele minunate la care au luat parte.

  Micuții de la asociație au servit micul dejun împreună cu preșcolarii de la grădinița „Bambi”, după care au participat împreună la mai multe activități distractiv-educative.

  Împreună au confecționat felicitări de Paști, iar acești copii deosebiți ai asociației au dat o mână de ajutor preșcolarilor, care sunt mai mici ca ei.

  Apoi, au participat la o activitate care s-a desfășurat la Biserica din Mândruloc, unde preotul Bogdan Oneț le-a vorbit tuturor despre semnificația Sfintelor Sărbători Pascale.

  20230410 224642 2

  O altă activitate deosebită la care au luat parte cu toții a fost pregătirea cozonacului alături de bunica „Zina”, cea care le-a explicat câteva dintre micile secrete în pregătirea unui cozonac „ca la bunica” și care le-a fost un suflet cald, plin de pasiune și dăruire pentru copii.

  Și cum pentru această mare sărbătoare, care este așteptată cu nerăbdare de copii, vopsitul ouălor de Paști este o tradiție care ne aduce tuturor multă bucurie-n suflet, și copiii s-au bucurat de aceste momente. Ei au vopsit ouă în coji de ceapă, pregătindu-le voioși și cu mare interes pentru acest obicei străvechi.

  Într-o astfel de zi deosebită, bineînțeles că distracția nu putea să lipsească pentru copii. Toți copiii au participat la o cursă de „vânătoare de ouă”, unde au descoperit surprize dulci, care au făcut deliciul acestei zile minunate, de care cu toții își vor aduce mereu aminte.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.