„Discuția Secretă” debutează și la București





A fost doar o chestiune de timp ca „Discuția Secretă” să ajungă și în capitală, după ce festivalul de literatură a devenit itinerant în 2022, cu ediții în Arad și Cluj-Napoca, iar anul acesta, evenimentul principal din Arad (care a marcat ediția cu numărul zece) a avut și o ediție conexă la Timișoara – Capitală Culturală Europeană. Tot în acest an, în iulie, „Discuția secretă” a fost partener al Festivalului Gellu Naum din București și satul Comana. Urmează „Discuția secretă la București”.
Evenimentul va avea loc, între 21 și 22 septembrie, la sediul Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar din București, institut care este partener al festivalului din Arad de câțiva ani încoace.
„Programul, care începe la ora 19.00 în fiecare din cele două seri, include obișnuitele lecturi și conversații cu autorii invitați, un performance («Albia Lidiei» cu Cosmina Moroșan și Anticorp Solar) și prezentarea celei mai recente antologii bilingve DS: «Lumea asta-i 66% Atunci și 33% Acum / Ez a világ 66% Akkor és 33% Most». Antologia a apărut în iunie 2023 la OMG Publishing și conține prozele a doisprezece autori, șase de limbă română și șase de limbă maghiară din Transilvania”, se anunță pe pagina de Facebook „Discuția secretă”.
Invitații acestei ediții vor fi scriitorii și scriitoarele Cristina Alexandrescu, Răzvan Andrei, Lavinia Braniște, Mihai Duțescu, Cătălin Furtună, Kata Győrfi, Márton Evelin, Dmitri Miticov, Cosmina Moroșan, Deniz Otay, Adelina Pascale, Anticorp Solar și Szántai János (în ordine alfabetică).
„Organizatorii își doresc ca programul, așa cum se întâmplă de obicei la DS, să se desfășoare în aer liber, în curtea instituției gazdă. În cazul în care vremea nu va permite asta, evenimentele vor avea loc în interior. Intrarea este liberă”, se mai anunță în postarea de Facebook.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)