Dirijorul de origine română, Cristian Măcelaru, laureat la premiile Grammy

  de - | 28 ianuarie 2020, 8:22 AM | Monden | Music

  0

  Cristian Măcelaru a fost recompensat la categoria „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”, alături de o violonistă şi de Orchestra Simfonică din Philadelphia, informează Europa FM.

  Premiul pentru Cea mai bună interpretare instrumentală solo a ajuns la violonista scoțiană Nicola Benedetti și la românul Cristian Măcelaru, care a dirijat Orchestra Simfonică din Philadelphia pentru albumul „Wynton Marsalis – Concertul în Re major pentru vioară și orchestră” și Suita pentru vioară.

  Născut la Timișoara, Cristian Măcelaru a studiat în primii ani vioara.

  A fost cel mai tânăr prim-violonist al Orchestrei simfonice din Miami, în Statele Unite și a început să dirijeze.

  A ajuns cunoscut după ce a condus Chicago Symphony Orchestra.

  Cariera sa de dirijor s-a desfășurat mai ales în Statele Unite.

  Recent, Cristian Măcelaru a fost numit director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, cu un contract începând din anul 2021, dar și al Orchestrei Mondiale de Tineret a Centrului de Arte din Michigan, SUA.

  Cristian Măcelaru este, totodată, din 2019, director muzical al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.