Directorul DSP Horea Timiș, la capătul răbdării: „Hârtii, tone de hârtii! Nu Covidul omoară, ci birocrația ne duce cu mortalitatea pe locul I în Europa!”

  de Raluca Medeleanu | 14 October 2021, 1:30 PM | Recomandările editorilor | Sănătate | Știri Arad

  0

  Situația e din ce în ce mai tensionată în secțiile Covid din țară. Aradul nu este o excepție. Pacienții stau la rând în speranța să prindă un loc liber, căci paturile sunt toate ocupate. Pe de altă parte, chiar dacă ar exista secții în care s-ar putea suplimenta paturi pentru a primi pacienți Covid, procedurile legale pentru a le putea folosi sunt atât de complicate și consumă atât de mult timp încât directorul DSP Arad a avut astăzi o izbucnire pe Facebook în care blamează birocrația, numind-o unul dintre principalii vinovați pentru decesele survenite în această perioadă.

  „Ținem pacienți în containere și prin ambulanțe, dar nu putem să îi ducem în clădirile de spitale vechi, pentru că nu sunt conforme autorizate ISU si DSP si alte instituții… nu facem lucrări de tras o țeavă si curent decât dacă avem firme autorizate să tragă o țeavă avizată cu plan și studiu… și cu multe dosare…  apoi trebuie să facem selecție de ofertă…. 30 de zile, achiziție în N acte reglementată… apoi recepție… apoi… hârtii…. tone de hârtii…. și justificări și ședințe și comisii… Nu Covidul omoară, ci birocrația ne duce cu mortalitatea pe locul I în Europa”, a scris Horea Timiș pe pagina sa de Facebook.

  Tot directorul DSP a mai făcut o postare tulburătoare, cu doar câteva ore înainte de cea amintită mai sus, referitoare tot la lipsa locurilor pentru pacienții îmbolnăviți cu coronavirus. Timiș îi îndeamnă pe această cale pe cei care se știu că au boli cronice să rămână cât mai mult timp în casă, pentru a evita îmbolnăvirea.

  „«S-a eliberat un loc la ATI» … o familie se bucură, alta plânge… și tot așa… auzi la UPU, auzi în stație, auzi la tv, auzi pe stradă… sau pe cineva care întreabă… la fiecare oră… minut… un telefon… din județ… din alte județe … din țară. Pentru o tânără din ceva oraș au căutat aseară prin toate județele… are 24 de ani… au sunat si la noi și la alții… și alții sună…. și părinții sună… toate spitalele au zeci de pacienți în așteptare… Singura soluție: vaccinați-vă, iar daca aveți comorbidități, stați acasă până trece valul acesta crunt…nu vor fi curând locuri la ATI….

  Vor trece ani până se vor șterge din memoria noastră aceste telefoane și întrebări. Alții ne vor acuza, alții ne vor lăuda. Colegii din UPU, ambulanțe, DSP și toate secțiile și spitalele Covid văd niște situații ce nu vor rămâne fără o amprentă. Trebuie creat rapid un suport pshihologic și trebuie urgent legiferat acest aspect, asta dacă ne pasă. Dacă nu se intervine în sustinerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o să le mai avem nici pe acestea”, a mai scris Horea Timiș.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.