sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Directorul DSP Arad roagă toate cadrele medicale disponibile să vină în ajutor. „Niciodată în cariera noastră nu am întâlnit aşa ceva”

  de Raluca Medeleanu | 23 octombrie 2021, 11:35 AM | Recomandările editorilor | Sănătate | Știri Arad

  1

  Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, lansează un apel tuturor cadrelor medicale din județ, chiar şi cele pensionate. Acesta le roagă să vină în ajutor pentru lupta cu pandemia, întrucât cei care lucrează la ora acum pe linia întâi sunt la capătul puterilor.

  Amintim că săptămâna trecută un grup de circa 30 de medici de familie arădeni şi asistenții lor, înțelegând gravitatea situației, s-au oferit deja voluntari.

  Iată mesajul directorului Horea Timiş:

  „După ce ieri eram îngrijorați că am atins 407 cazuri, azi vă anunț că avem 508 Pozitivi, în 24 de ore. Prin comparație, în alte valuri abia atingeam 150. În ritmul acesta, nici cu toate paturile din județ nu ai cum să faci față cu sistemul forjat la maxim, resursele umane terminate, stații de oxigen care merg de o lună la maxim, ventilatoare care pică unul după altul. Măsurile trebuiau să vină înainte să ajungem aici… vor avea efect peste 14-21 de zile. Până atunci, noi trebuie să rezistam și să susținem colegii din spitale. Medicii de familie trebuie să monitorizeze toate cazurile de la domiciliu, și nu sunt puține, și vor fi tot mai multe. Rog inclusiv cadrele medicale pensionate să ajute cum pot în această perioadă. La DSP pot să vină medici pentru anchetele epidemiologice. Suntem primul nivel de contact și triaj cu pacienții. La Crucea Rosie pot să apeleze toți cei care pot să fie voluntari la spital. Companiile private trebuie să fie în jurul spitalelor, să susțină cum pot la nevoie, să țină legătura cu managerii. Comunitatea, cu un sandwich și un «mulțumesc», poate ajuta mult cadrele medicale, în aceste momente. Niciodată, în toată cariera noastră, cel puțin în ultimii 25 de ani, nu am întâlnit așa ceva”, a scris astăzi directorul DSP pe pagina sa de Facebook.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.