miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Directoarea Elena Portaru și-a dat demisia din Direcția Tehnică a Primăriei Arad

  de Raluca Medeleanu | 24 septembrie 2022, 10:24 AM | Administraţie | Topic special

  12

  Elena Portaru (stânga) și Lucia Giurgiu (dreapta). Captură imagine TV Arad

  Încă o pierdere la nivel instituțional, provocată de conflictul politic intern din PNL Arad, în urma căreia suferă angajații Primăriei. După ce în urmă cu câteva luni a plecat Claudia Grozavu de la Direcția Economică, iată că acum și-a dat demisia o altă directoare din Primărie. Este vorba de Elena Portaru, directorul executiv al Direcției Tehnice, care era cunoscută pentru implicarea și profesionismul ei.

  Din informațiile pe care le deținem, motivul demisiei ar avea de a face atât cu presiunile foarte mari din partid, dintre jocul de-a „liderul” dintre Călin Bibarț care este primar în funcție și europarlamentarul Gheorghe Falcă, după propriile doleanțe „primar din umbră”, dar și din cauza presiunii foarte mari cauzate de munca enormă depusă în această perioadă pentru alcătuirea tuturor documentelor necesare aplicării pentru finanțare a diferitelor proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

  Surse din Primăria Arad ne-au mărturisit că presiunea mai vine și din partea viceprimarului Lazăr Faur, care s-ar comporta ca un tiran cu unii angajați.

  Claudia Grozavu, care a fost directoarea Direcției Economice, ar fi plecat anul acesta tot din cauza presiunilor mari și a atmosferei apăsătoare din Primărie, dar aceasta s-a mutat într-o altă direcție, tot în subordinea municipalității, anume pe un post de execuție din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală. În locul acesteia, a venit prin concurs la Direcția Economică Marinela David, care a plecat de la Zona Liberă Curtici, la scurtă vreme după ce a părăsit funcția de conducere Cristina Bibarț, soția primarului.

  Elena Portaru se pare că urmează să se mute în schimb la Compania de Apă Arad, în locul ei la Direcția Tehnică din Primărie cel mai probabil urmând să vină Lucia Giurgiu, care este la ora actuală șef serviciu Investiții, până acum în subordinea doamnei Portaru și care îi ținea locul cu drept de semnătură când aceasta era în concediu.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bun. URMEAZĂ UN ADVERTORIAL. ȘI LA VOI ȘI LA ALȚII DIN PARTEA ECHIPEI PENALE CIONCA @ PlasticMAN Falcă și Bâlci că „TOȚI OAMENII BUNI PĂRASESC SOCIETĂȚILE din SUBORDINEA PRIMĂRIEI DIN CAUZA ECHIPEI BiBarț – Toma- Coldea în care acoperitul fost lingău la decedatului West TV actual vice de la petriș destabilizează! Doar că ECHIPA PENALĂ FALCĂ PLASTICMAN NU VA LĂSA OAMENII BUNI GEN „LENU'” PE DINAFARĂ ȘI O VOR BĂGA SUB ARIPA LU ‘ geani popa pistru bâlcea von Hășmaș la CAAC . FACEM PARIU?

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Bine punctat! Chestia e ca deja se vede de pe luna disperarea gruparii Falca-Cionca, din moment ce au inceput sa puna presiune pe oameni cheie din administratie. Asta dovedeste de fapt cat de mult le pasa lor de administrarea orasului, desi plang pe toate canalele ca vai-vai. Ii doare la basca, interesele lor mafiote avand prioritate. S-a constituit o gasca toxica la care doar directorul executiv nou, pe numele său de vesnic ”atoatebagatordeseamasiomniprezentintoateoaleledeundepicaceva” Andó, de la CJ mai lipsea pentru a fi letala pentru oricine intra in contact cu ea. Sper sa se gaseasca antidotul potrivit cat mai curand la aceste ”otravuri”, ca altfel, pentru lupta lor disperata dupa pastrarea puterii si a controlului asupra Aradului, riscam sa moara orasul.

    +12 voturi
    +1
    -1
  2. Nu am avut placerea sa cunosc personal angajatele amintite,care probabil debordeaza de competenta si implicare tipic bugetarilor,dar sa nu le plangem de mila,au sarit dintr-un fotoliu comod in altul…ca asa-i in tenis…mai ales in tenisul ce se joaca in primaria Arad.

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. directorul executiv al Direcției Tehnice, care era cunoscută pentru implicarea și profesionismul ei.aiurea,presupun ca in subordinea acestei directii tehnice sint dirigintii de santier si cei ce urmaresc,receptioneaza lucrarile in arad,poate ma insel,dar la cum arata investitiile in arad aceasta directie tehnica nu exista,sau exista prin hirtogariile pe care le intocmeste

   +6 voturi
   +1
   -1
  4. Foarte bine! Nu e deloc o pierdere pentru institutie si pentru Arad! A creat un sistem propriu bazat pe ineptie, lipsa de profesionalism si spaga! Cred ca a facut mai rau pentru Arad decat insusi Falca, si asta se vede din lucrarile, organizarile de santier si receptiile praf!!!!!!!

   +2 voturi
   +1
   -1
  5. Sincer, habar-n-am cine e doamna, dar dacă e pe acest post de mulți ani și în subordinea dânsei erau diriginții de șantier și cei care făceau recepțiile lucrărilor din municipiu, atunci chiar „Doamne-ajută c-a plecat!”
   Pt că, până în ultimul 1 an -1.1/2 an, lucrările finalizate ȘI RECEPTIONATE chiar AU FOST UN DEZASTRU !!!😡
   Abia în ultimul an, par că au început, „cătinel-cătinel”, să intre pe un „făgaș” mai normal, adică cu lucrări executate ceva MAI BINE și cam LA TERMENUL PREVĂZUT.
   Deși încă e loc de mai bine, nu e deloc rău încotro se îndreaptă lucrurile acum (cu condiția sa păstreze ritmul DE ÎMBUNĂTĂTIRE, deoarece „cu o floare nu se face primăvară)..!

   Dacă modul ăsta de lucru (ceva mai corect și mai normal, decât până acum), a deranjat-o pe doamna, atunci „ducă-se…!”, n-am s-o plâng.🤔

   +3 voturi
   +1
   -1
   • Să nu te superi, dar chiar mă derutezi:
    – doamna era șefă la Serviciul de Asistență Socială sau la cel Tehnic?

    Pt că, dacă era la cel Tehnic, rolul ei nu era să fie „Maica Teresa” , ci „Bau-Bau-ul” constructorilor care lucrau PT. MUNICIPIU, obligându-i pe aceștia SĂ-ȘI RESPECTE Contractele și să facă lucrări DE CALTATE și LA TIMP!

    +4 voturi
    +1
    -1
  6. Stați calmi! „Lenu’ ” va deveni împreună cu alte slugi a le lui Falcă și Bibi posesoarea câtorva „DOSARE” CU „P” LA ANTET! Iar „omul capabil” ( Elena Portaru mutat de Falcon prin sluga de la West tv ajuns vice ( lazăr) chipurile prin presiuni la adresa ei se va dovedi o insă care a făcut lucruri penale în PMA. Iar Bibi va avea DOAR DE CÂSTIGAT CĂ A SCĂPAT DE ACEASTĂ MÂȚĂ PENIBILĂ yes menița superiorilor săi din primărie în final fiind găsită ca penală alături de alte slugi din subordinea ei

   +2 voturi
   +1
   -1
  7. Ca președinte de asociație de locatari, m fost în audiență la d-na respectivă în anul 2018, pentru modul cum era gândită „regenerarea urbană” în zona de blocuri unde locuiesc. Nu s-a rezolvat nimic, iar anomaliile constructive din proiect – sesizate de mine cu rugămintea de a fi analizate și corectate – au devenit realitate. ”Trebuie să respectăm proiectul, care e făcut de la București”. Cam așa e/era implicarea și profesionalismul șefei Tehnicului din Primăria Arad.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.