Direcția de Sănătate Publică Arad recomandă o serie de măsuri pentru a asigura calitatea apei potabile

  de Special Arad | 18 mai 2020, 1:33 PM | Știri Arad

  0

  Direcția de Sănătate Publică din Arad a emis un comunicat de presă prin care indică o serie de măsuri pe care le recomandă arădenilor cu privire la calitatea apei potabile. Recomandările se adresează operatorilor de producere și distribuire a apei, instituțiilor, agenților economici și inclusiv autorităților locale.

  1. Măsuri pentru operatorii sistemelor de producere și distribuire a apei potabile în sistem centralizat:

  -Menținerea furnizării în regim continuu, cu accent pe treapta de dezinfecție: menținerea clorului rezidual liber în limitele 0,2-0,5 mg/l.
  -Respectarea frecvenței de analiză a apei potabile distribuite.

  2. Recomandări/Măsuri pentru instituțiile publice/agenți economici, inclusiv facilități de cazare, care au avut activitatea întreruptă pe perioada stării de urgență

  -La redeschiderea instituțiilor publice, trebuie ca apa de la robinet să fie lăsată să curgă o perioadă mai lungă de timp, pentru a asigura înlocuirea apei stagnate în conducte, cu apă potabilă sigură (tratată) de la rețeaua de distribuție.
  -Se recomandă efectuarea unor teste de calitate a apei pentru a verifica dacă apa din incintă este conform cu legislația în vigoare și este sigură pentru consumul uman.
  Înainte de utilizare, sistemele de apă caldă trebuie readuse la o temperatură de funcționare de 60ºC sau mai mare și la o temperatură de circulație de peste 50ºC pentru a gestiona riscurile microbiene, inclusiv Legionella; rezervoarele de depozitare la nivel de clădire pot necesita dezinfectare înainte de a fi utilizate.

  3. Recomandări pentru autoritățile locale:

  Întreținerea și dezinfecția fântânilor publice conform art. 27 al OMS nr. 119/2014, actualizat, cu recomandarea dezinfecției periodice a suprafeței găleții cu o soluție alcoolică sau prin spălare cu detergent.
  Asigurarea de apă potabilă îmbuteliată sau la cisternă (prelevată de la o sursă sigură, controlată), după caz.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.