joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Direcția de Sănătate Publică Arad recomandă o serie de măsuri pentru a asigura calitatea apei potabile

  de Special Arad | 18 mai 2020, 1:33 PM | Știri Arad

  0

  Direcția de Sănătate Publică din Arad a emis un comunicat de presă prin care indică o serie de măsuri pe care le recomandă arădenilor cu privire la calitatea apei potabile. Recomandările se adresează operatorilor de producere și distribuire a apei, instituțiilor, agenților economici și inclusiv autorităților locale.

  1. Măsuri pentru operatorii sistemelor de producere și distribuire a apei potabile în sistem centralizat:

  -Menținerea furnizării în regim continuu, cu accent pe treapta de dezinfecție: menținerea clorului rezidual liber în limitele 0,2-0,5 mg/l.
  -Respectarea frecvenței de analiză a apei potabile distribuite.

  2. Recomandări/Măsuri pentru instituțiile publice/agenți economici, inclusiv facilități de cazare, care au avut activitatea întreruptă pe perioada stării de urgență

  -La redeschiderea instituțiilor publice, trebuie ca apa de la robinet să fie lăsată să curgă o perioadă mai lungă de timp, pentru a asigura înlocuirea apei stagnate în conducte, cu apă potabilă sigură (tratată) de la rețeaua de distribuție.
  -Se recomandă efectuarea unor teste de calitate a apei pentru a verifica dacă apa din incintă este conform cu legislația în vigoare și este sigură pentru consumul uman.
  Înainte de utilizare, sistemele de apă caldă trebuie readuse la o temperatură de funcționare de 60ºC sau mai mare și la o temperatură de circulație de peste 50ºC pentru a gestiona riscurile microbiene, inclusiv Legionella; rezervoarele de depozitare la nivel de clădire pot necesita dezinfectare înainte de a fi utilizate.

  3. Recomandări pentru autoritățile locale:

  Întreținerea și dezinfecția fântânilor publice conform art. 27 al OMS nr. 119/2014, actualizat, cu recomandarea dezinfecției periodice a suprafeței găleții cu o soluție alcoolică sau prin spălare cu detergent.
  Asigurarea de apă potabilă îmbuteliată sau la cisternă (prelevată de la o sursă sigură, controlată), după caz.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.