Direct în antologia fotbalului: trei penalty-uri ratate și două eliminări în meciul Petrolul – Rapid!

  de Lucian Dănilă | 12 iulie 2020, 12:48 PM | Sport

  0

  Acest mini-campionat din Liga 2 ne oferă meciuri pe care cu siguranță nu le vom uita, poate, niciodată. Am trăit acel meci trist pentru noi, arădenii, UTA – Turris, joc încheiat cu victoria echipei din Teleorman cu 4-3 după o evoluția a scorului halucinantă, după ratări și greșeli incredibile…

  Aseară am văzut la televizor pardida Petrolul – Rapid, meci cunoscut în fotbalul românesc ca „Primus Derby”. Ploieștenii au debutat în play-off după cazurile de infectări cu COVID-19 de la nivelul lotului, situație medicală care a dus la amânarea jocului din prima etapă cu UTA. Rapid venea și ea după acel 0-0 la Mioveni și spera la o victorie care să o plaseze într-o poziție favorabilă în lupta la promovare. Mai mult decât atât, Rapid venea și după patru meciuri consecutive în care nu a marcat niciun gol.

  S-a încheiat 0-0 și aseară, dar meciul a intrat deja în antologia fotbalului prin faptul că ploieștenii au ratat trei lovituri de pedeapsă în decurs de câteva minute! Rapid a evoluat în zece jucători după ce Lazăr a fost eliminat pentru două avertismente în minutul 28. Petrolul a atacat haotic și nu și-a creat situații clare de a marca, în timp ce Rapid pe plan ofensiv a contat prea puțin.

  A venit acea fază din minutul 66, în care Mario Bratu a fost faultat de Mallo în careu. A executat Arnăutu, Popa a plonjat în dreapta și a prins mingea. Arbitrul Iulian Dima a dictat repetarea loviturii și i-a arătat cartonașul galben lui Popa pentru că a făcut câțiva pași în față înainte ca Arnăutu să lovească mingea. Pentru Petrolul urma să execute experimentatul Lucian Marinescu. Popa și-a reluat locul în poartă și din nou a ghicit colțul, reușind să respingă mingea trimisă de data aceasta în stânga sa. Imediat după execuție, asistentul Ferencz Tunyogi a ridicat steagul! „Centralul” Dima i-a arătat al doilea avertisment lui Popa și l-a eliminat! Urma să se repete lovitura, iar în poarta Rapidului a intrat Tătaru după ce l-a înlocuit pe Drăghiceanu. Mingea a fost luată de Mezza Colli care a executat un metru peste poartă!

  Rapid a rămas cu doi jucători în minus, dar chiar și așa, după ratarea penalty-urilor putea da lovitura! Cei doi arădeni din lotul giuleștenilor au fost aproape de gol: Hlistei a luat o acțiune pe cont propriu, a șutat spre poartă, Avram a respins aproape, Jorza venit din spate a șutat din nou, dar același Avram a respins până la Goge care a trimis din voleu de la 23 de metri pe lângă bară!

  Petrolul putea da lovitura în ultimele minute, dar mingea trimisă din careu cu capul de Deac a lovit transversala. S-a încheiat 0-0 și atât Petrolul cât și Rapid mai speră că pot prinde un bilet spre Liga 1.

  Petrolul vine miercuri la Arad pentru a da piept cu UTA, de la ora 18.30. Știm că UTA a câștigat atât la Ploiești cât și la Arad cu 3-0 în campionatul regulat, dar acum toate acestea nu mai contează. UTA vine după înfrângerea cu Turris, astfel că disputa de miercuri are o încărcătură extraordinară. O victorie pentru gruparea antrenată de Gyuszi Balint ar putea fi decisivă în ecuația promovării, dar orice alt rezultat ar complica extrem de mult lupta pentru promovare.

  Petrolul – Rapid 0-0

  Petrolul: R. Avram – Sîrghi (M. Bratu 31′), Andr. Răuță, Ant. Manolache, Țicu – Pierce (Șt. Blănaru 78′) – Gab. Deac, Meza Colli, Laur. Marinescu (cpt.), Saim Tudor – Arnăutu

  Rezerve neutilizate: C. Lungu, Apostolachi – D. Enache, Nițescu

  Antrenor: Costel Enache

  Rapid: Mih. Popa – Bonnin, Al. Iacob, Mallo, Goge (cpt.) – R. Lazăr, Jorza – Sefer (G. Crețu 81′), Alami (Djuric 46′), Drăghiceanu (Al. Tătaru 72′) – Hlistei (Bg. Manole 83′)

  Rezerve neutilizate: – Băjan, Labeau, Al. Dulca

  Antrenor: Dan Alexa

  Eliminați: Rareș Lazăr 28′ (cumul de cartonașe galbene), Mihai Popa 68′ (cumul de cartonașe galbene)

  Foto: liga2.prosport.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.