Dintre cei trei cămătari care au șantajat patroana restaurantului Rațio, doar unul a fost lăsat acasă, dar în arest la domiciliu!

  de Mihai Todoca | 26 November 2019, 1:40 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Cazul de cămătărie din Arad cu cel mai mare impact, rezolvat de Poliția Arad, își desfășoară cursul normal. După ce propunerea de arestare preventivă a procurorului de caz a fost acceptată de judecători, inculpații, așa după cum era de așteptat, au formulat contestații împotriva măsurii luate împotriva lor. Însă judecătorii au stabilit ca Claudia Crișan și Andrei Stăniș să rămână în continuare în arestul Poliției, judecătorii respingându-le contestațiile ca fiind nefondate.

  Nu același lucru s-a întâmplat și cu Veronica Rechișan, a cărei contestație a fost acceptată de judecători și a primit măsura arestului la domiciliu. Pe toată durata arestului, Veronica Rechișan nu are să comunice pe nici o cale cu coinculpații aflați în arestul Poliției, Claudia Crișan, respectiv Andrei Stăniș. Măsurile luate de Judecătoria Arad sunt definitive.

  Citește și: EXCLUSIV! Toți sunt în arestul Poliției! Cine sunt cămătarii din Arad care au dat 70.000 de euro și au încasat 400.000? 

  „În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct.1 lit. b Cod procedură penală rap. la art. 204 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia împotriva încheierii nr. 68/19 noiembrie 2019 a Judecătoriei Arad, formulată de inculpaţii: -CRIȘAN CLAUDIA, în prezent aflată în Arestul I.P.J. Arad, în baza mandatului de arestare preventivă nr. 44/U.P./19.11.2019 al Judecătoriei Arad, -STĂNIȘ DOREL- ANDREI,în prezent aflat în Arestul I.P.J. Arad, în baza mandatului de arestare preventivă nr. 45 /U.P./19.11.2019.

  Respinge cererile privind înlocuirea acestei măsuri preventive formulate de cei doi inculpaţi.

  2.În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a raportat la art. 204 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de către inculpata RECHIȘAN SORINA- VERONICA, în prezent aflată în Arestul I.P.J. Arad împotriva încheierii nr. 68/19 noiembrie 2019 a Judecătoriei Arad, pe care o desfiinţează cu privire la aceasta şi rejudecând: În baza art. 227 raportat la art. 202 alin. 4 lit. d Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad şi dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 zile, începând cu 25 noiembrie 2019, până la 24 decembrie 2019, inclusiv.

  Dispune punerea în libertate a inculpatului Rechişan Sorina-Veronica de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 46/U.P./19.11.2019 al Judecătoriei Arad, concomitent cu punerea în executare a măsurii arestului la domiciliu. Organele de poliţie vor conduce inculpatul la domiciliul său.

  În baza art. 221 alin. (1) Cod procedură penală, impune inculpatei Rechişan Sorina-Veronica obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în municipiul Arad, jud. Arad , fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

  În baza art. 221 alin. (2) Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

  a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

  b) să nu comunice cu persoana vătămată Ardelean Mihaela Petronela şi cu coinculpaţii CRIȘAN CLAUDIA şi STĂNIȘ DOREL- ANDREI, direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 221 alin.

  (4) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei Rechişan Sorina-Veronica că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

  În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, lasă în sarcina statului cheltuielile judiciare avansate de acesta în ceea ce o priveşte pe inculpata Rechişan Sorina-Veronica.

  În baza art. 275 alin. 2 şi 4 Cod procedură penală, obligă pe inculpaţii CRIȘAN CLAUDIA şi STĂNIȘ DOREL- ANDREI să plătească statului, fiecare suma de câte 100 lei, ce reprezintă cheltuieli judiciare în cadrul contestaţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din data de 25 noiembrie 2019.”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.