Din ciclul „Mă leși?”: Vizita domnului Cristian Diaconescu în județul Satu Mare

  de - | 11 July 2014, 11:45 AM | Inutile

  0

  Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, domnul Cristian Diaconescu, a efectuat joi, 10 iulie 2014, o vizită în judeţul Satu Mare.

  Vizita în judeţ a debutat cu o conferinţă de presă susţinută la sediul Partidului Mişcarea Populară Satu Mare, ocazie cu care candidatul PMP la alegerile prezidenţiale a reiterat apelul adresat tuturor candidaţilor pentru funcţia de Preşedinte al României de a se alinia la o linie de conduită comună privind funcţionarea statului de drept, necesară României astăzi.

  Cristian Diaconescu a declarat că susţine introducerea confiscării bunurilor persoanelor care au fost condamnate definitiv pentru acte de corupţie şi că propune depolitizarea instituţiilor statului prin angajamentul partidelor politice de a numi pe criterii politice la nivelul administraţiei centrale numai de la nivelul de secretar de stat şi cabinetul acestuia în sus, iar la nivelul administraţiei locale de la cel de viceprimar.

  Totodată, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară a afirmat că suţine transparentizarea finanţării partidelor politice, inclusiv în campaniile electorale.

  Liderul FMP a vizitat trei societăţi comerciale care constituie un model de afacere de succes în România. La Carel s-au folosit fonduri europene de o manieră performantă în valoare de 5.000.000 lei, asigurând locuri de munca, 90% din producţie fiind destinată exportului.

  Societatea comercială Sabin&co, având 10 ani de experienţă în domeniul industriei uşoare, produce textile pentru brand-uri renumite din Europa.

  Preocuparea majoră a personalului angajat în aceste societăţi comerciale este legată de absenţa unui cadru fiscal predictibil care să garanteze accesarea continuă a fondurilor europene. Portofoliul de contracte externe este asigurat respectând cele mai înalte standarde ale pieţelor internaţionale.

  SC Plastica este o întreprindere înființată în anii 1990, cu un grad foarte înalt de tehnologizare, în care peste 60% din personal are studii superioare. Deşi este lider de piaţă în domeniul maselor plastice, societatea se confruntă cu o problemă majoră legată de aprovizionarea cu materii prime în condițiile dispariției industriei chimice din România.

  Cu prilejul întâlnirii cu militanții şi susţinătorii PMP din regiunea Satu Mare, la care a participat şi dna Elena Udrea, preşedinte PMP, a fost lansată procedura de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii la Preşedinţie a dl Cristian Diaconescu.

  Finalul vizitei a coincis cu participarea preşedintelui FMP, Cristian Diaconescu, la o emisiune a postului Informaţia TV Satu Mare.

  Fundaţia Mişcarea Populară
  Departamentul de Relaţii cu Presa

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.