News AlertDin cauza ploilor, festivalul de jazz de astăzi se mută la Filarmonică

  de [email protected] | 30 April 2014, 2:11 PM | Știri Arad

  0

  Datorită condițiilor meteo nefavorabile, Ziua Internațională a Jazz-ului la Arad va avea loc în sala mare a Palatului Cultural și nu în fața Primăriei, cum a fost stabilit inițial. Programul muzical nu va suferi modificări și nici data: astăzi, 30 aprilie, cu începere de la 19.

  Organizatorii dau asigurări că este vorba de un eveniment unic în Europa de Est. Spectacolul va fi deschis de formatia timișoreană Eclectic Version și se va încheia cu un recital inedit al trupei arădene Mario & The Teachers, trupă înființată în toamna anului 2010, la inițiativa percuționistului Mario Florescu, alături de pianistul Radu Rotaru. Vor mai urca pe scenă artiștii Vera Ciocan, Victor Miclăuș, Ionuț Dorobanțu și Ferencz Szekeres.

  Intrarea este liberă.

  International Jazz Day este un eveniment anual pe 30 aprilie organizat de UNESCO pentru a sărbători virtuozitatea jazz-ului ca o unealtă educațională și o forță pentru pace, dialog și cooperare între oameni. Anul acesta, epicentrul festivalului este la Osaka, Japonia, unde în aceste momente (vezi video) concertează pianiști notorii precum Herbie Hancock, Toshiko Akiyoshi, Kris Bowers, John Beasley sau Makoto Ozone; vocaliștii Dee Dee Bridgewater, Jonathan Butler sau Roberta Gambarini; trompetiștii Theo Croker, Roy Hargrove, Claudio Roditi și Terumasa Hino; saxofoniștii Kenny Garrett, Courtney Pine și Troy Roberts; chitariștii Chris Thomas King, Earl Klugh sau John Scofield și mulți alții.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.