luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Din cauza datoriilor la lăutari, o primărie din țară a pus la vânzare chiar și autobuzele școlare

  de Special Arad | 5 mai 2022, 8:03 AM | Naţional

  0

  O primărie din Vâlcea a scos la licitație microbuzele școlare pentru a plăti lăutarii. Instituția trebuie să le dea jumătate de milion de lei. Lăutarii au cântat la o sărbătoare a localității și nu și-au primit onorariul, așa că și-au cerut drepturile în instanță și au câștigat, potrivit sursei citate.

  Totul a început în 2013, când primăria comunei Sutești din județul Vâlcea a organizat zilele comunei și a invitat mai mulți artiști să cânte la eveniment. Printre aceștia s-a numărat și o formație din Satu Mare, căreia primăria nu i-a plătit onorariul.

  Formația a dat municipalitatea în judecată și a avut câștig de cauză. Acum, datoria primăriei se ridică la 520.000 de lei, bani pe care nu îi are.

  Primăria a propus plata eșalonată, dar formația a refuzat această variantă și a cerut să primească toți banii cuveniți.

  În aceste condiții, executorul judecătoresc a scos la licitație mai multe bunuri ale primăriei Sutești, inclusiv două autobuze școlare.

  Acum, cei 140 de elevi din comună sunt nevoiți să meargă pe jos la școală. Mai mulți părinți nemulțumiți de acest lucru au mers la primar și au amenințat că-și vor muta copiii la școlile din localitățile vecine.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.