joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  DIICOT a reținut 24 de inculpați în dosarul azilelor groazei din Ilfov. Ce rol avea consiliera Gabrielei Firea

  de Special Arad | 5 iulie 2023, 7:57 AM | Naţional

  0

  DIICOT anunţă, miercuri dimineaţă, că 24 de persoane au fost reţinute şi două plasate sub control judiciar, după percheziţiile la centrele pentru persoane vulnerabile.

  „24 de inculpaţi au fost reţinuţi, iar faţă de doi s-a dispus măsura controlului judiciar”, a anunţat, miercuri dimineaţă, DIICOT, referindu-se la cazul care vizează exploatarea persoanelor cu dizabilităţi sau vulnerabile, potrivit News.

  Printre persoanele implicate în dosar este și o consilieră a Gabrielei Firea la Ministerul Familiei. Potrivit instituției, Ligia Gheorghe are calitatea de martor, după ce a condus o perioadă una dintre asociațiile care operau azilele groazei.

  Pe de altă parte, azilele care maltratau bătrâni funcționau în Voluntari, oraș în care primar este Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

  100 de bătrâni au fost supuși la tratamente inumane

  31 de percheziţii au fost făcute, în cursul zilei de marţi, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Argeş.

  În urma descinderilor, aproape 100 de persoane au fost preluate de autorităţi din trei imobile în care ar fi trebuit să primească îngrijiri. Anchetatorii au stabilit că, în loc să fie îngrijiţi, beneficiarii au fost supuşi la tratamente inumane ori degradante.

  Exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi neasigurarea igienei beneficiarilor.

   

  Citește și:

  • Afacerile cu case de bătrâni! Casa Liana, „legată” în lanțuri și „îmbibată” de urină, se desfată în mijlocul Aradului secolului XXI, în ciuda autorităților • Special Arad

  • Percheziții în sudul țării, într-un dosar de sclavie modernă. 26 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT • Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.