joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Difuzarea imaginilor intime, fără consimțământul persoanei, se pedepsește de acum cu închisoarea

  de - | 15 iunie 2023, 8:32 AM | Naţional

  0

  (foto: ilmattino.it)

  Legea ce pedepsește cu închisoare până la șase ani și trei luni difuzarea de imagini intime ale unei persoane, fără consimțământul acesteia, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, potrivit cursdeguvernare.ro.

  Actul normativ, care conține modificarea şi completarea art. 226 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, prevede că divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate, fără consimţământul acesteia, de natură să-i provoace o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale, va fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

  Cum este definită în lege „imaginea intimă”: „prin imagine intimă se înţelege orice reproducere, indiferent de suport, a imaginii unei persoane nude, care îşi expune total sau parţial organele genitale, anusul sau zona pubiană sau, în cazul femeilor, şi sânii, ori care este implicată într-un raport sexual sau act sexual”.

  Legea precizează că nu va constitui infracţiune această faptă în cazul în care „făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni”.

  Sursa: cursdeguvernare.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.