joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Diana Şoşoacă, amendată pentru discriminare, în urma declarațiilor cu privire la Raed Arafat

  de - | 12 ianuarie 2022, 3:19 PM | Politikos

  1

  Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis sancţionarea Dianei Şoşoacă, în urma mai multor declaraţii făcute de senatoare la adresa şefului DSU, Raed Arafat. Potrivit CNCD, declaraţiile senatoarei constituie faptă de discriminare.

  CNCD a decis că mai multe declaraţii ale senatoarei Diana Şoşoacă la adresa şefului DSU, Raed Arafat, constituie faptă de discriminare. >>Afirmaţiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G.137/2000, republicată<<, a decis CNCD în şedinţa de miercuri. Potrivit unui comunicat de presă transmis de CNCD, „se sancţionează autorul declaraţiei doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana cu amendă contravenţională de 5.000 de lei”. „Hotărâre adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1. Votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale”, mai arată sursa citată. Sursa: adevarul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.