Diana Şoşoacă, amendată pentru discriminare, în urma declarațiilor cu privire la Raed Arafat

  de - | 12 January 2022, 3:19 PM | Politikos

  1

  Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis sancţionarea Dianei Şoşoacă, în urma mai multor declaraţii făcute de senatoare la adresa şefului DSU, Raed Arafat. Potrivit CNCD, declaraţiile senatoarei constituie faptă de discriminare.

  CNCD a decis că mai multe declaraţii ale senatoarei Diana Şoşoacă la adresa şefului DSU, Raed Arafat, constituie faptă de discriminare. >>Afirmaţiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G.137/2000, republicată<<, a decis CNCD în şedinţa de miercuri. Potrivit unui comunicat de presă transmis de CNCD, „se sancţionează autorul declaraţiei doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana cu amendă contravenţională de 5.000 de lei”. „Hotărâre adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1. Votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale”, mai arată sursa citată. Sursa: adevarul.ro.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.