marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Diana Gorea a fost infectată cu cinci bacterii și a murit la 45 de ani! Tolontan a pornit o anchetă în urma morții arădencei

  de Special Arad | 30 mai 2016, 3:01 PM | Știri Arad

  2

  Știri Arad. În urmă cu aproape un an de zile scriam despre tragedia din familia Dianei Gorea. Arădeanca de 45 de ani a murit în urma unei operații de micșorare de stomac. Nimeni nu am mai spus nimic de atunci.

  A venit în Arad echipa lui Cătălin Tolontan, de la GSP și tolo.ro, iar în urma unor investigații au ajuns la concluzia că Diana murise cu zile… A fost infectată cu cinci bacterii.

  „Povestea Dianei Gorea, femeia care s-a internat pentru o intervenție minoră și s-a stins la 45 de ani, infectată cu 5 bacterii”, așa începe povestea pe tolo.ro, o investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan.

  Fratele Dianei i-a găsit în geantă o hîrtie cu scrisul doctorului, în care apare suma pretinsă de 1.500 de euro.

  Secția ATI din Timișoara, unde a pierit infectată Diana, fusese condusă de Dorel Săndesc, instalat secretar de stat în guvernul Ponta. În vreme ce Ministerul  Sănătății ezita să trimită răniții de la „Colectiv” în străinătate, Săndesc își pregătea operația robotizată la prostată în Italia și tratamentul în Japonia!

  La Spitalul Universitar de Urgență, părinților lui Alex Hogea li se spunea că ”AKH e un spital butic fără mari performanțe”.

  Dar Cătălin Cîrstoiu, manager la același Spital Universitar, se salvase de cancer tocmai la AKH! Recent, Cîrstoiu a ajuns decanul Facultății de medicină.

  La AKH se tratase și Alexandru Rafila,secretar de stat și șeful microbiologilor din România.

  Și tot la Viena se operase de monturi, o intervenție minoră, și Daniela Bartoș, fost ministru al sănătății.

  În acest timp, colegiul medicilor și DNA îngropau cazul Dianei Gorea.

  diana articol

  FOTO: Print-screen cu articolul din 13 august 2015, în care scriam despre decesul Dianei Gorea

  „Diana Gorea își dorea să slăbească. S-a internat în secret.

  Pe 5 iulie 2015, Diana merge la botezul copilului fratelui său, Bogdan.

  „La petrecere nu ne-a spus absolut nimic”, își amintește Bogdan Gorea.

  A doua zi, femeia de 45 de ani se internează la Spitalul Județean din Timișoara. Nimeni din familie nu știe.

  Suportă o operație de plicatură gastrică, de micșorare a stomacului. O metodă modernă, ușoară, în urma căreia n-ar trebui să apară complicații. Chirurgul este doctorul Ciprian Duță.

  „În foile pe care le-am găsit în geanta ei sunt și unele scrise de doctorul Ciprian Duță. Era o femeie de 45 de ani și la măsurători avea 1,68 m și 82 de kilograme”, spune Bogdan.

  Diana lui a fost încadrată la limita dintre supraponderal și obezitate grad I.

  „În mod normal, înainte de o astfel de operație, considerată până nu demult estetică, ar trebui să se facă unele teste. Am vorbit cu specialiști. În primul rând, unul psihologic. Are sau nu nevoie pacientul de respectiva operație? Unii oameni se consideră supraponderali fără să fie”, dezvoltă Bogdan, fratele Dianei, pentru tolo.ro.

  Fratele spune că medicul i-a cerut femeii 1.500 de euro pentru operație. „Uite, aici este scrisul lui. A scris singur suma, 1.500, și a subliniat-o. Am găsit hârtia în geanta Dianei”.

  Medicul Duță îi solicită 1.500 de euro pentru operație și o programează pentru a doua zi dimineață, împreună cu o prietenă.

  Derulată la Spitalul Județean public, operația este gratuită. Cei 1.500 de euro erau plata medicului la negru.

  Pe 7 iulie 2015, după operație, chirurgul pleacă în concediu. „Sora mea a rămas internată. A început să se simtă brusc rău. Au apărut complicații. O fistulă gastrică, probabil acel pliu al stomacului nu a fost cusut bine. Apoi, după două zile, peritonită. Doctorii și-au dat seama abia în a treia zi că are acea problemă!”.

  Stomacul i se umflă. Și se întărește.

   „Cinci bacterii luate în două săptămâni la ATI”

  Respiră greu. Este redeschisă și operată pentru a doua oară atunci. Diana intră în stare de comă indusă.

  Rămâne în secția ATI a spitalului din Timișoara.

  Secția ATI fusese condusă, până în martie 2014, de către Dorel Săndesc, devenit secretarul de stat al lui Nicolae Bănicioiu.

  Prima bacterie, klebsiella, apare în analize pe 15 iulie. Până la sfârșitul lunii, testele evidențiază încă patru tipuri diferite de germeni!

  Citate din foile de observație întocmite de medici:

  15.07. „Cultură lichid peritoneal – Klebsiella pneumoniae”

  20.07 „Cultură aspirat bronșic / lichid abdominal – E-Coli”

  30.07 „Cultură aspirat bronșic – Acinetobacter baumannii”

  31.07 „Cultură vârf de cateter – Proteus + Pseudomonas”

  diana bacterii

  FOTO tolo.ro: Bacteriile contractate de Diana: Klebsiella, E-Coli, Acinetobacter baummanni, Proteus și Pseudomonas

  CLICK AICI ȘI CITIȚI ÎNTREAGA POVESTE. VEDEȚI DECLARAȚIILE MEDICULUI CARE A OPERAT-O PE DIANA GOREA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cica au gasit astia 3 metode prin care se pot tine sub control infectiile intraspitalicesti. Una dintre metode facea referire la spalarea mainilor.
   Si cand spuneam ca igiena incepe de la sapun si hartie igienica… ce pretentii sa avem, daca nici astea nu se gasesc in spitalele romanesti de Stat?!

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. sistemul asta ” de rahat” cu infectiile nozocomiale li se datoreaza lor. se raporteaza doar minciuni sau nu se raporteaza .
   am avut pe cineva din familie care avea o escara iar dr. curant nu a binevoit sa ceara sa i se faca cultura din escara pentru a vedea ce este acolo. escara a devenit necrotica si fibrinoasa . mirosea ingrozitor . circumferinta 10cm/adancime 10-13cm ,,,i se vedea coloana. si un ligament.
   am luat problema pe cont propriu ,am dus la laborator ca la cultura plaga sa depistam o bacterie
   „morganella morganii” .

   pai si atunci cine e vinovat??? TOTI !

   CURATENIE : da cu mopul innegrit ,imputit se splala wc-urile ,coridoarele , saloane ,sali de operatii !

   HALAL SISTEM ! INDOLENTA SI LENTOARE CAT INCAPE !
   RUSINE !

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.