Dialogul surzilor! Cionca și Bîlcea fac slalom printre craterele drumului Arad – Șiria și spun răspicat: „Nu putem să-l facem”. Cine e de vină?

  de Lucian Dănilă | 8 februarie 2019, 3:32 PM | Știri Arad | Topic special

  6

  Drumul Arad – Șiria… După ce am scris asta îmi vine să mă opresc, să beau o cafea, să fumez o țigară și apoi să închid laptopul sau să mă apuc de un alt subiect. Da, drumul Arad – Șiria nici nu mai pare un subiect de presă, drumul Arad – Șiria este doar un motiv de nervi, mulți nervi, este un drum care te trimite inevitabil cu mașina la mecanic, este un drum care arată impotența atâtor generații de „aleși” județeni care nu au fost în stare vreme de 29 de ani să-l ducă la stadiul de… decent.

  Conducerea Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea, au pornit la o veritabilă campanie prin localitățile din județ pentru a le vorbi oamenilor despre ceea ce ei nu pot să facă. De la bun început, atât Cionca cât și Bîlcea au ratat startul. Pe flyere-le care au fost împărțite în Horia și Șiria este anunțată dezbaterea publică cu privire la acest drum, dar este scris mare ceva de genul că PSD-ul este de vină.

  De aici și startul ratat… Ceea ce nu au înțeles Cionca și Bîlcea este faptul că oamenii din aceste localități s-au săturat de războaiele lor politice, indiferent din ce parte vin, s-au săturat de motivări de genul „nu putem să-l facem pentru că ceilalți nu ne lasă”. Acești oameni care circulă de 30 și mai bine de ani  pe acest drum vor soluții, vor un drum decent, sau „corect” cum spune Sergiu Bîlcea, vor un drum pe care să circule în siguranță fără a risca un accident sau de a-și rupe roțile pe el.

  Tocmai de aceea, dialogul de ieri de la Horia a fost un dialog al surzilor, expresie pe care a folosit-o chiar Iustin Cionca în timpul dezbaterii. Excluzându-i pe trimișii locali ai partidelor de la această dezbatere, au fost acolo oameni care au venit să-și exprime frustrarea și care nu doreau să audă despre dispute politice.

  Un domn din Horia a sintetizat frumos într-o singură frază ceea ce s-a întâmplat în Căminul Cultural din sat, vreme de două ore: „Am o nedumerire. Am venit să aflu ce o să faceți, nu ce nu ați făcut…”

  Acum, Cionca ne spune că Guvernul PSD este de vină pentru că nu se repară drumul. Avem o grămadă de motive care să ne facă să spunem că mai bine tăcea… Și încep să spun mai jos.

  Drumul Arad – Șiria arată în februarie 2019 mai rău de cât arăta în ianuarie 1990, la o săptămână după ce a căzut Ceaușescu. De atunci, Aradul a avut în fruntea Consiliului Județean președinți de toate culorile, și „roșii” (cum le spune Cionca), dar și „portocalii” (de la PD) și acum „galbeni” (de la PNL). Din 2004 și până acum nu s-a făcut nimic cu acest drum deși în fruntea Consiliului Județean era fie Gheorghe Seculici, fie Iosif Matula, fie Nicolae Ioțcu sau, apoi, ca interimar, Adrian Țolea. Ce au în comun cei enumerați mai înainte? Toți sunt de la PD și apoi PNL. Din 2004 și până în 2012, guvernele României au fost „portocalii”, conduse de colegii de partid sau de aliații partidului din care face parte Iustin Cionca, adică Călin Popescu Tăriceanu sau Emil Boc. Mai mult, în 2010, drumul Arad – Șiria a trecut în proprietatea Guvernului Boc, a ministerului condus atunci de Elena Udrea (tot de la PD și apoi PNL), în programul PNDI. Ce s-a făcut în această perioadă la drumul Arad – Șiria? Nu s-a făcut nimic…

  Consiliul Județean Arad a reprimit de la Guvern acest drum în anul 2013. De atunci, tot nimic…

  Concluzia? Indiferent  cine a fost  la guvernare sau la conducerea Consiliului Județean Arad, drumul Arad – Șiria a rămas cel mai rău drum din județ și totodată cel mai circulat drum județean.

  Oamenii s-au săturat de lamentări, de dispute politice, de aruncat pisica moartă în curtea celuilalt. Oamenii vor soluții, oamenii vor un drum decent…

  Astăzi, de la ora 16, Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea merg la Șiria pentru o dezbatere cu locuitorii din această localitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Niște „Țărănoi mincinoși” veniți la Arad să se dea VIP-uri. O haită de hoți și incompetenți. Au păpat banii și acum se sfâșie între ei să găsească un vinovat, pe care să-l arunce nemulțumiților, exact cum au făcut și în cazul Colectării Selective a la RETIM. În campania electorală Cioca-Boca se bâlbâia pe la televiziunile locale cu textul scris de Ando în față, dar fiecare frază o începea cu „Eu am să fac … Eu știu … Eu sunt diferit”. Acum și el și vicele au demonstrat exact cât de capabili sunt. „Drumul” este o evidență. Niște știfturi ce se remarcă prin două chestiuni: 1 Mincinoși … și 2 Țărănoi incapabili

   +31 voturi
   +1
   -1
  2. Niste incompetenti, vesnic cu degetele aratand ca altul e de vina. Impotenti atat politic cat si managerial. Sa va fie rusine! Sunteti interesati doar daca pica ceva, ca si talharului de Iotcu. Toti o apa si-un pamant. Pusi politic, ca oameni de administratie sunteti nulitati. Daca ati avea firma a doua zi ati baga-o la faliment. Dovada cu drumul asta. Ma mir cum de va suporta pamanul. Rusine sa va fie!

   +20 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.