joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dialog incredibil de tensionat între Bîlcea și Falcă pe marginea unei „banale” fotografii

  de Mihai Todoca | 15 octombrie 2019, 10:47 AM | Pamflet | Topic special

  1

  „Cititorule, să presupunem că ai fi idiot. Sau că ai fi parlamentar… Dar stai, că mă repet.” — Mark Twain

  Ne imaginăm întreaga „poveste” de mai jos:

  Cadru: patul matrimonial

  Personaje: Sergiu – singur de data asta și nervos. Vorbește singur.

  E luni seara, o zi de octombrie călduroasă, tunurile PNL trag salve după salve pe facebook întru susținerea președintelui, iar pozele cu mai marii PNL-ului bombardează ecranele telefoanelor. Deodată, un scâncet ca de moarte, ca de o mușcătură de viperă, ca de o fractură dublă de tibie și peroneu:

  „Giaaaaaaaani!!!!!! Giaaaaaaani!!!!!! Uite ce mi-au făcut ăștia! Pe bune acuma? Uiiiiiiiteeeee ce îmi fac! Așa ceva nu se poate!” , strigă Sergiu, în timp ce se uită insistent la o poză postată de echipa de campanie PNL pe pagina de Facebook.

  Cum spuneam, nervos și iritat, pune mâna pe telefon și sună pe Tutankamon (încă):

  Sergiu : „Alo, Ghiță! Fii atent: așa ceva nu se mai poate! Trebuie să bați cu piciorul în prag. Ăștia își bat joc de noi! L-au pus pe Bibi de două ori! Uiteeee, e de două ori Bibi acolo în poza de pe Facebook! Eu mă chinui de nu mai pot, mă străduiesc să îmi fac notorietatea, iar pe el îl ajută ăștia!”, se tânguie Sergiu abia vorbind printre suspine și-i tot strigă în urechi lui Gheorghe Falcă.

  Falcă: „Ce ai măi? Nu înțeleg! Despre ce e vorba? Ce poză?”

  Sergiu: „Au pus o fotografie cu membrii PNL la lansare, iar pe Bibarț l-au băgat de două ori în fotografie!”

  De la capătul celălalt al firului se aud boscorodeli, ceva inteligibil cu „Scoda” și „investiti”, niște traNvaie și ceva mărunțiș furat de pesedeu, după care discuția se încheie cu următoarele cuvinte: „Stai că verific și te resun”

  72993284 10156678525398907 1720703163092172800 o

  După câteva minute, nici nu sună telefonul a doua oară, că Sergiu răspunde:

  Bă, comunistule, dar tu chiar ești berbec rău de tot. Nu e Bibi acolo, pune-ți ochelarii data viitoare când ai impresia că te fură cineva. Auzi, poate chiar n-ar da rău să îți iei niște ochelari. Te fac mai serios și mai inteligent. Oricum, ai tu niște probleme cu charisma. Ar trebui să te gândești la asta fiindcă nu mai știm ce să facem ca să-ți creștem notorietatea. Și dacă tot am sunat… Ascultă-mă bine. Știi că Bibarț a cumpărat aparatul acela cu care află cât de bolnavi sunt pomii. Trebuie să găsești ceva să contracarezi. Eventual, cumpărați la CJ un aparat care să măsoare cât de sănătos e asfaltul. Hai, salut! Și nu mai deranja cu tâmpenii că am treabă. Mă omoara orele de engleză! Și legat de poză… Nu e Bibarț de două ori, e Talpeș și o tipă, nu mai țin minte cum o cheamă. Furăm noi, dar nici chiar așa!”

  Revenind în realitatea contemporană, uite așa, PNL și-a dat cu stângu-n stângu’, photoshop-ând o fotografie doar pentru a-și arăta forța.

  Practic așa se umplu golurile dintr-un oraș găurit de lipsa demnității și integrității. Acesta este modul de lucru al oamenilor care ne cer votul și încrederea: măsluind imagini într-un mod atât de grosolan, încât pare totul ca un mare furt.

  P.S. Pagina de facebook a PNL-ului a corectat poza între timp, doar Iustin Cionca a păstrat-o.

  „Rămân un clovn, nimic mai mult. Asta mă face să fiu mult superior unui politician.” — Charlie Chaplin

   

   

  (Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.