luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  DGA ridică probe din trei cabinete de la Spitalul „Marie Curie”. Medic: „Suntem toţi bulversaţi”

  de - | 14 decembrie 2016, 9:11 PM | Naţional

  0

  Percheziţiile Direcţiei Generale Anticorupţie continuă, la ora transmiterii ştirii, în trei cabinete din Spitalul „Marie Curie”, fiind ridicate probe din cabinetul chirurgului Gheorghe Burnei, al asistentei-şefe şi dintr-un depozit, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale.

  „Se continuă percheziţiile de azi dimineaţă, de la ora 09.00, făcute de către cei de la DGA pe secţia de ortopedie. De ieri a venit comisia de control a ministrului Sănătăţii. Pe secţia de Ortopedie noi ne continuăm activitatea, colegii asigură urgenţele. Procurorii au intrat în cabinetele de ortopedie şi ridică probe. Pe trei cabinete s-a pus sigiliu sâmbătă, a domnului profesor, a asistentei-şefe şi un depozit. Deocamdată nu s-a găsit nicio plângere a vreunui părinte înregistrată. Este o suspiciune şi este o anchetă, iar acuzaţiile trebuie dovedite. Micuţii programaţi la operaţii au fost preluaţi de colegi, avem 17 copii internaţi pe secţia de ortopedie. Suntem toţi bulversaţi”, a declarat, miercuri, medicul Denis Stănescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Marie Curie” din Capitală.

  Totodată, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii va verifica documentele medicale ale copiilor cărora le-au fost pus proteze în această unitate, căutând să afle câţi copii au beneficiat de astfel de proteze, ce fel de proteze au primit, dar şi de ce afecţiuni sufereau aceştia mai exact, au declarat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii pentru agenţia de presă MEDIAFAX.

  Medicul ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate, se arată în referatul de arestare.

  Citește continuarea pe Mediafax.ro

  sursa foto: Mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.