marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Dezvăluirile despre Compania de Apă Arad continuă: Scrisoarea a II-a

  de Special Arad | 1 noiembrie 2019, 3:29 PM | Știri Arad | Topic special

  5

  Disponibilizații de la Compania de Apă Arad, cei „168 de plebei”, continuă dezvăluirile din interiorul companiei printr-o nouă scrisoare plină de sarcasm în care se pomenesc fapte și cifre.

  „Am dori să  mai scriem dar vă rog să ne credeți că ne este rușine pentru faptul că suntem coautori, chiar dacă mânați de bune intenții, la asemenea performanțe, cu puțina pricepere de care am dovedită. Cred că observați și dumneavoastră performanța conducerii Companiei de Apă Arad. Adevărul este că vinovații majori, după cum ați intuit, sunt servanții de pe vidanje. Ar trebui împușcați, nu concediați”, se arată în scrisoarea celor 168 de disponibilizați..

  După cum se încheie această scrisoare, cel mai probbail vom avea și ocazia de a-l plagia, cel puțin ca titlu, pe Eminescu, prin „Scrisoarea a III-a”.

  Dar textul integral îl puteți citi mai jos:

  „The final countdown: Step 2.

  Scrisoare deschisă,

  Din partea Grupului de Inițiativă GVU- CAA

  Către,

  Conducerea Companiei de Apă Arad

  Președintele Consiliului Județean Arad

  Spre stiință următoarelor entități:

  • Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad ;
  • Camera de Conturi Arad;
  • ITM Arad;

  Ne-am propus a face vorbire în această fază despre competențele și performanțele manageriale ale conducerii multicefale, cu doi neuroni și fără de sinapse, ale Companiei de Apă Arad.

  III. Motivele care determină concedierea preconizată sunt următoarele:

  Situația economică a companiei este afectată negativ de corecţiile aplicate companiei în valoare de 21.431.683,95 lei pentru cheltuielile neeligibile din proiectul de investiţii POS Mediu şi corecţiile în valoare de 2.289.767 ,36 lei pentru proiectul de investiţii POIM aflat în derulare;”

  În concluzie, din cauza unui magement defectuos și neprofesional CAA returnează din fonduri europene 5.000.000 Euro și ca urmare ați decis că 168 de plebei trebuiesc depozitați în Recycle Bin. Ei sunt cei vionovați de impotența voastră  intelectuală. ADIAC?, A.F.T. ? Ești mândru de tine, ce o să-i spui copilului tău? Am fost un gunoi de om, oportunist și pupător de dorsal  pentru Gogu și Ioțcu, în același timp?

  Mărturisim că nu mai dispunem de răbdarea necesară pentru o analiză obiectivă pentru acest aspect, motiv pentru care o să analizăm datele financiare pentru sistemele de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Arad  și județ.

  Indicatori UM 2016 2017 2018 2019 preconizat
  Profit/pierdere RON 1,027,115 715,172 164,476 45,000
  Rata profitului =( prTca)*100 % 1,57 1,00 0,22
  ( prfi’ta)*100 % 2,55 1,32 0,29
  Productivitatea muncii =CA/nr.ang RON/angajat 70,426 76,763 81,080

  Concluzionăm asemenea: În condițiile în care productivitate muncii a crescut cu 15%, cu toate angajările fictive întreprinse de către domniile dumneavoastră, rata profitului s-a diminuat de peste 6 ori !!!!!! pentru perioada 2016-2018, respectiv de peste 22 de ori pentru o perioadă de 4 ani, este o performanță demnă de remarcat. Multumim mult conducere glorioasă și înțeleaptă. Sunteți cei mai buni. (Mai avem o urare care are legătură cu Ioțcu despre care ne abținem. Se finalizează cu țu-ța )

  Haideți să vedem nivelul pierderilor financiare aferente sistemelor de alimentare cu apă și servicii de canalizare, cumulat, pentru perioada 2016-2018:

  Apa potabila Zerind  -45.585,51; Apa potabila Casoaia  -29.192,56; Apa potabila Mailat Manastur  -18.038,30;  Apa potabila Dorobanti     -5.652,47; Apa potabila Cermei  -123.071,8; Apa potabila Halmagel+Varfurile           -233.004,16;  Apa potabila Sagu  -54.877,24; Apa potabila Ineu -226.227,26; Apa potabila Curtici -290.707,53; Apa potabila Graniceri            -309.60 1,3;  Apa potabila Pincota  -338.278,73 ; Apa potabila Gurahont -577.847,46 Apa potabila Moneasa -286.801,33; Apa potabila Beliu-Bocsig -426.655,79; Apa potabila Ghioroc -104.005,33; Apa potabila Santana  -568.837,13 Apa potabila Ghioroc -104.005,33; Apa potabila Nadlac -352.652,00; Apa potabila Vinga -122.880,27; Canal Lipova             -239.838,23; Canal Pecica       -444.563,76; Canal Curtici  -104.000,29; Canal Ineu  -153.537,71; Canal Ghioroc -55.549,20; Canal Santana -39.109,28 și credeți-ne mai sunt și altele.

  Am dori să  mai scriem dar vă rog să ne credeți că ne este rușine pentru faptul că suntem coautori, chiar dacă mânați de bune intenții, la asemenea performanțe, cu puțina pricepere de care am dovedită.

  Cred că observați și dumneavoastră performanța conducerii Companiei de Apă Arad. Adevărul este că vinovații majori, după cum ați intuit, sunt servanții de pe vidanje. Ar trebui împușcați, nu concediați.

  Vă mai zicem una, c-am obosit și nu suntem în prima jumătate: Ați înfințat o duzină de compartimente și departamente și servicii și birouri, pentru a putea plasa toate pupilele și obligațiile întrun loc călduț și fără de obiectul muncii: Responsabil protecția datelor, Informare publică, Compartiment executări silite, UIP INTERREG, biroul GIS, Compatimentul Caiete de Sarcini (extrauterine), Compartiment Planificare, Birou constatre si control, Serviciul Scada și mentenantă IT, Compartiment Tarife – Licentiere,Consilier director General, de Haiduc zic, nașu fiului lui Bănă, Birou Tehnic Apă Potabilă, Birou Tehnic (atehnic) apă uzată, Compartimet urmărire clienți, Compartiment urmărire contracte, + Ghilea, Iovan, Boșneag 2 buc, Carlugia 2  soțul presedintele consiliului de administrație actual, 2buc, Grec, Tabuia, Hărșan, Calb 2 buc, Tat, Iova, Pribag, Monel, Madama Borha – laborantă fără de laborator, Curtut, Nedelciu, Berar 4 buc. Linderul de sindicat Hantic 3buc + 2 nepoate, Goia 2 buc,? etc.

  Haideți că ne-am mai amintit ceva refritor la competența managerială:

  • Statie de tratare cu var de la Epurare Arad ?
  • Aducțiune Vladimirescu- Ghioroc, aductiune pe care circulă apa doar când vrea ea?
  • Dimensionare Stație de Epurare Arad de 3 ori față cantitatea de apă facturată în sistem?
  • Perdea forestieră Pawlonia, stație epurare?
  • Alimentare cu Apă Insula Mureș?
  • Finalizarea celor 000 de branșamente trecute în paralel cu proiectul colegului de duplex, la vremea respectivă, despre Pașca vorbim, în planul de investiții din 2013 cu acordul părților?
  • Achiziția în 2016 a celor două camionete Iveco Euro Crago care au o medie kilometrică pentru 12 luni de cca 2000 Km respectiv 8000 Km.
  • Unde e eficiența economică pentru aceste achiziții, sau trebuia să mânce și gura lui Verberiță o pâine?
  • AquaTrans 2.000.000 Capital social CAA, născut mort din fașă și din păcate așa va rămâne;
  • Trebuia cooptat în mod expres condamnatul Sorin Fildan, vezi scandalul examenelor vândute de la UVVG, în activitatea de concediere colectivă a angajațior CAA? Putem înțelege că Domnul Dr.Asistent Universitar Marcel Grec, la aceiași UVVG, autorul singurului roman SF, avortat în vestul țării, și fost membru în consiliul de administrație al CAA, nu deține competențele necesare, alături de pădurea de CJ din dotarea companiei, cca 15 angajați, pentru prestarea unei asemeni activități ingrate?

  (Condamnă pe inculpatul Fildan Sorin la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual prev. de art.289 Cod penal anterior, cu aplic.art.5 Cod penal. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, stabilind un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. Pune în vedere inculpatului disp.art.83 Cod penal anterior, privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei.Face aplic.art.71 rap. la art.64 lit.a teza a II-a şi lit.b Cod penal anterior, fiind suspendată executarea acestor pedepse accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei.)

  • Vă amintiți 3 investitiții majore din fondul IID, investiții finalizate, care să aibă legătură cu activitatea operațională. Vă rugăm nu faceți referire de achiziții de servicii oferite la cererea prestatorului, sau mijloace de inventar și nici de foișoarele de grădină cu grătarele și ceaunele aferente amenajate pe la Canal Păncota, Canal Arad, și nici de comisioanele sau favorurile obținute?
  • Despre localitățile pentru care apa distribuită nu îndelinește condițiile de potabilitate, în mod frecvent, ne puteți povesti câte ceva? care sunt sumele alocate în ultimii 5 ani în vederea punerii în conformitate? Vă dăm căteva exemple că poate nu vă ajută împrejurările:
   • Zerind: NH4 și Arsen
   • Săvârșin: Turbiditate, Cloruri, Fe, Mn
   • Ghioroc și Șagu NO3
   • Grăniceri NH4, Cl rezidual, Bacterii Coliforme
   • Hălmăgel Bacterii Coliforme,
   • Vărfurile Cl rezidual, Bacterii Coliforeme, E. Coli, Enterococi.
   • Mai departe, poate, mai știți și voi. Dacă mai facem referire și la faptul că cele mai multe din sistemele de alimentare cu apă respective au fost preluate de către CAA, ca urmare a unor presiuni politice din partea CJA și/sau a primăriilor locale, chiar dacă se cunoștea că sunt neprofitabile și cu calitatea apei neconforme, ne vom face o ideea mai profundă a ceea ce se vrea de la Compania de Apă.

  Așteptăm justificările dumeavoastră, justificări care cu siguranță nu vor apărea?

  Datele prezentate ca și documente de referință sunt preluate de pe pagina WEB a companiei de apă, motiv pentru care nu ne acuzați de fake news.

  Stăm și găndim că suntem niște naivi. Începem să compilăm cu teamă că de fapt interesele dumneavoastră sunt total contrare intereselor companie și singurul scop e acela de a distruge compania, pentru niște scopuri mărunte și  în detrimentul clienților acestora.

  Mărturisim că acum câteva luni vă suspectam doar de incompetență,  prostie, lașitate, indiferență, oportunism, obținerea unor avantaje matreiale și personale și încă câteva.

  Sfaturi pentru:

  • Asociația GVU-CAA: Scapă cine și cum poate:
  • Alternii noștrii: Tăiați-vă trandafirii din fața porților. Cum de ce?  deoarece Capo Di Tutti Capi a fost cazat forțat  în data de 13, de pe strada nr13, de la numărul 13, aproape de ora 13, consultați un numerolog (Antena 3  sunt foarte buni) sau  pe Mama Omida. Poate ajută.

  Ne mai auzim în viitorul apropiat :

  Cu respect cititorilor prezentei”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Demni de prostie toti aia care si-au dezactivat conturile de facebook.Din cei enumerati mai sus evident.Asadar se pare ca sunt cu musca pe caciula sau cel putin speriati de gandul ca vor fi auditati de vreo institutie capabila sa faca lumina in ceea ce priveste bataia de joc la care au fost supusi cei disponibilizati si nu numai.

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Lasati fratilor ca pune punctu pe i domnu Balcea.Daca mai iese primar evident.La cate potoale prin Euphoria face cu Jiţa Banatean a facut foale si asta.Ba rusine sa va fie la tot PNL-u ca sustineti mizeria asta.Apropo, Borha e cel mai tare.La convins pa primaru de la Beliu sa treaca la din PSD in PNL.Cum draci!!!

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. Oameni pe drumuri,apa mai scumpa,canalul mai scump,mai nou apa de ploaie taxata.Ok.Dar ce ati facut ba pentru eficientizare!? Call center aveti? Nu,Factura platita de consumator on line? Nu.Voi credeti ca trimiterea indexului pe o adresa de mail este demna de intelectualitate?Aveti om platit care raspunde la mailuri sau cum naiba.Pay point si pay zone?Asta e ideea cui? Deci si la aia comisioane.Asta da managenent integrat.

   +16 voturi
   +1
   -1
  4. Nu înțeleg interesul unora de anii de zile de a distruge imaginea unei companii!
   Pierderi la apa județ au fost și în urma cu 10 ani dar dacă tot am primit fonduri s_a modernizat și zona rurala care normal nu va consuma niciodată apa cu prețul de 6 lei sa ude în gradina!
   2.schimbari de organigrame au fost mereu
   3.neamuri, pile au fost intodeauna
   4.din cei enumerați sunt oameni profesionisti ex sa spui atehnic în acel birou sunt proiectanți de zeci de ani care dacă ar fi lăsați ar știi ce trebuie sa fac!
   Problema nu este a lui Banatean! Problema este ca din 2010 cum au venit la putere cate un partid cum si_au dorit un loc călduț la caa. Problema nu ar fi fost nici asta ca au venit. Dar nu au venit sa muncească au venit sa dirijeze sa schimbe și si_au dorit doar posturi de șefi cu salarii mari! Și nici asta nu ar fi fost problema dar din 4 în 4 ani au venit alți incompetenți / neam cu Base neam cu dragnea neam cu anaf. Neam de SRI. Și ce sa faci cu ei? Nu poți sa ii deranjezi trebuie sa ii lași în pace și atunci situația devine drastica ca nu mai sunt bani.
   Urmează soluția inteligenta analize peste analize și monitorizări căutări de soluții!
   Datul afara dar pe cine când fiecare întra în partid și fuge repede la partid pe cine sa mai dai afara! Elimini pe cei care nu mai au pile relații și rămân 10 prostii sa lucreze pentru 200 de piloși! Dar pana când ma întreb va mai merge!
   5.si pentru a fi corecți nici cu presa nu mi_e rușine ca și ei cu nesimțire pentru a nu mai împroașcă cu noroi si_au făcut un loc călduț la caa!
   Compania de apa are oamenii minunați, conștiincioși și muncitori, dar lăsații sa muncească! nu mai fiți doritori toți trântori doar sa figuranți pe statul de plata fără sa puneți umărul la treaba!

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.