(Dez)informațiile zilei

  de - | 5 June 2014, 4:17 PM | Pamflet

  1

  Mă trezesc de dimineaţă, pun de o cafea, Kopi Luwak, şi dau pe ştiri… Andreea Esca în pantaloni scurţi, flip-flops şi un maieu:

  „Bună dimineaţa şi bine aţi venit la Ştirile ProTV! Azi, preşedintele României, Ai. Lăv Maicăntri, a prezentat planul de acţiune de a eradica total corupţia din Germania, aceasta fiind ultima ţară care prezintă această boală sub toate formele. Cu această ocazie, cancelarul Germaniei, Fuckhit Ler, a emis un comunicat prin care se mulţumeşte României că prin analiştii şi experţii săi, a reuşit să aducă ţările membre UE la un nivel economic  nemaiîntâlnit în istorie. Tot cancelarul Germaniei a mai precizat că invitaţia de a adera la UE rămâne deschisă pentru ţara noastră, fără a îndeplini nici un fel de condiţii, însă preşedintele întrebând ţara a zis: «No thanks».

  Rămânem la ştiri externe: o delegaţie românească este aşteptată în Elveţia pentru a pune la punct un plan prin care sistemul bancar elveţian să ajungă la acelaşi nivel cu cel românesc. Șeful delegaţiei româneşti, Av. Embani de Nedoare  explică: «No, m’em şi noi să le mai strângem şuruburile oleacă, că ei nu or mai luat fier de la noi şi li s-o stricat şandramaua».

  Şi acum ştiri locale:

  La Arad, preşedintele Ungariei este într-o vizită care vizează alipirea Ungariei de România, şi nu din motive politice, primarul I.C. Brătianu explică: «Asta a venit mai mult ca o necesitate, noi merem la unguri şi venim înapoi, ungurii vin la noi da’ nu mai pleacă, că le place la noi. Apoi şi noi am zâs că ne place la ei, ş-atunci am zâs aşe: de ce să mai avem graniţe dacă ne tot plimbăm în stânga şi în dreapta? Şi la noi sunt aşe de mulţi turişti că nu mai avem unde-i pune, şi săracii mai stau în corturi pă lângă graniţe, noroc cu ungurii că li se face milă de amărâţii de americani şi le mai dă câte o vilă unde să şadă. Ca să faci o placintă bună tre’ să amesteci laptele şi uleiul, nu? Aşe că o facut Attila referendum, şi din tăţi numa’ unu’ o zâs că nu vrea, ceva Mâță Tom îl cheamă, îi ceva războinic, şi atunci am strâns noi mână de la mână şi i-am luat o insulă numa’ a lui și o zâs că-i mulţumitor păntru statutul lui de Jedi».

  Tot la Arad, dar în judeţ, se fac pregătiri pentru instalarea turnului Eiffel în Semlac, şi mutarea Louvre-ului în Pecica, ele reprezentând 0.00000001% din datoria Franţei către judeţul Arad.

  Acestea au fost ştirile Pro Tv, urmează meteo cu Băse şi filmul istoric «Copy/paste« în regia lui Ponta”.

  Meteo! Tantantaaaaaaaam:

  „Azi, vremea este însorită în absolut toată ţara, minima este de 25 de grade şi maxima de 24.9.”

  Mă uit afară , ninge… :

  Fir-ai ai naibii de Băse,
  Cum ai dat vreo cinșpe vase.

  Ai ajuns la meteo să ne minţi,
  Că „e soare, stați cuminți”

  Mă trezesc absurd de treaz,
  Într-o ţară fără haz,
  Tinereţe am de aruncat,
  Pentru cei ce m-au amanetat.

  Mergeţi voi doi metri sub pământ,
  Să vă-ntoarceţi atunci, când
  V-aţi îndeplinit contractul,
  Şi l-aţi falimentat şi pe dracul

   

  Mihai Todoca

  Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare (de regulă la rece, sau prin electroliză) 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.