Lucian Valeriu: Despre libertatea totală a cuvântului scris și accesul nelimitat la presă al oricărui individ

  de Lucian Valeriu | 12 decembrie 2014, 9:38 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  0

  Statusuri

  – Presa ar trebui să fie deschisă pentru absolut toată lumea: de la copilul care acum învață să scrie și până la cel care a uitat tot.

  – De la pușcăriaș la procuror – nimănui nu trebuie să i se interzică să scrie public tot ce dorește: comunicarea dintre cei aflați în opoziție extremă duce la cunoașterea aproapelui, a societății și, prin ricoșeu, prin oglindire sau delimitare – a sinelui.

  – Toți avem ceva de comunicat public. Nu există om pe fața pământului care să nu dorească să-și comunice adevărurile. Cel puțin de câteva ori pe viață.

  – Ai o luptă… ai un copil… ai o ură pe care trebuie s-o scuipi ca să nu stai cu ea în tine… ai ceva de felicitat: trebuie să fii lăsat să spui asta la toată lumea – pentru că lumea, ca să se înțeleagă, e nevoie întâi să te înțeleagă.

  – Facebookul are succesul vizibil uriaș pentru că îți oferă, gratis, libertatea de a fi propriul tău organ de presă, propriul tău redactor-șef și propria ta defulare în social.


   

  Notă:
  Prin individ înțelegem toate sensurile cuprinse în DEX: INDIVÍD, -Ă, indivizi, -de, s. m. și f. 1. Persoană privită ca unitate distinctă față de alte persoane; ins. ♦ (Peior.) Om necunoscut, suspect sau vrednic de dispreț. 2. Ființă de origine animală sau vegetală privită ca unitate distinctă a speciei din care face parte; exemplar dintr-o categorie de ființe. – Din fr. individu, lat. individuum.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.