duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Lucian Valeriu: Despre libertatea totală a cuvântului scris și accesul nelimitat la presă al oricărui individ

  de Lucian Valeriu | 12 decembrie 2014, 9:38 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  0

  Statusuri

  – Presa ar trebui să fie deschisă pentru absolut toată lumea: de la copilul care acum învață să scrie și până la cel care a uitat tot.

  – De la pușcăriaș la procuror – nimănui nu trebuie să i se interzică să scrie public tot ce dorește: comunicarea dintre cei aflați în opoziție extremă duce la cunoașterea aproapelui, a societății și, prin ricoșeu, prin oglindire sau delimitare – a sinelui.

  – Toți avem ceva de comunicat public. Nu există om pe fața pământului care să nu dorească să-și comunice adevărurile. Cel puțin de câteva ori pe viață.

  – Ai o luptă… ai un copil… ai o ură pe care trebuie s-o scuipi ca să nu stai cu ea în tine… ai ceva de felicitat: trebuie să fii lăsat să spui asta la toată lumea – pentru că lumea, ca să se înțeleagă, e nevoie întâi să te înțeleagă.

  – Facebookul are succesul vizibil uriaș pentru că îți oferă, gratis, libertatea de a fi propriul tău organ de presă, propriul tău redactor-șef și propria ta defulare în social.


   

  Notă:
  Prin individ înțelegem toate sensurile cuprinse în DEX: INDIVÍD, -Ă, indivizi, -de, s. m. și f. 1. Persoană privită ca unitate distinctă față de alte persoane; ins. ♦ (Peior.) Om necunoscut, suspect sau vrednic de dispreț. 2. Ființă de origine animală sau vegetală privită ca unitate distinctă a speciei din care face parte; exemplar dintr-o categorie de ființe. – Din fr. individu, lat. individuum.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.