duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Despăgubiri record: Google acceptă să plătească 392 de milioane de dolari către 40 de state americane

  de - | 16 noiembrie 2022, 8:12 AM | Internaţional

  0

  Google a ajuns la o înțelegere cu 40 de state americane, acceptând să le plătească 391,5 milioane de dolari pentru a pune capăt investigațiilor privind modul în care motorul de căutare colectează datele utilizatorilor, scrie Hotnews, citând AFP.

  Acesta este cel mai mare acord multilateral încheiat vreodată în Statele Unite în materie de confidențialitate, potrivit unui comunicat de presă al Procurorului General din New Jersey.

  Potrivit lui Ken Paxton, procurorul statului Texas, Google a colectat milioane de amprente biometrice, precum cea vocală sau structura geometrică a feţei, prin intermediul unor servicii de stocare şi de editare de fotografii sau al unor aparate cu comandă vocală.

  Statele americane reproşează Google că utilizează aceste informaţii în scopuri comerciale, în special pentru a-şi perfecţiona tehnologiile de inteligenţă artificială, care au nevoie de o cantitate imensă de date pentru a funcţiona bine.

  ‘De fiecare dată când algoritmii Google procesează fotografii şi imagini video pentru a detecta anumite feţe şi obiecte (…), inteligenţa artificială a Google devine mai bună, mai bine informată, mai eficace şi mai dominantă’, scriu juriştii în document.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.