luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Despăgubiri de 15.000 de euro pentru un deţinut din Penitenciarul Oradea

  de - | 7 decembrie 2016, 8:28 AM | Regional

  0

  România a fost condamnată din nou la Curtea Europeana a Drepturilor Omului din cauza neregulilor din sistemul penitenciar. CEDO a dat câştig de cauză unor deţinuţi români, inclusiv unuia care nu a fost lăsat de autorităţile penitenciare din România să meargă la înmormântarea mamei.

  Florian K., un deţinut în vârstă de 47 de ani, a dat în judecată România la CEDO pentru că, în 2014, autorităţile penitenciare din Oradea nu i-au acordat permisie pentru a asista la înmormântarea mamei sale. Florian K. se află în detenţie după ce a fost condamnat în anul 2011 la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor, potrivit vocea.biz.

  În primă instanţă, CEDO a stabilit că autorităţile penitenciare au încălcat Articolul 8 al Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului , referitor la respectarea vieţii private şi de familie a deţinuţilor. Instanţa a stabilit că deţinutul român trebuie să primească daune 15.000 de euro din partea statului român. Decizia poate fi contestată.

  Citește mai mult pe vocea.biz

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.