sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Deși anunțate, acțiunile polițiștilor rutieri fac prăpăd printre șoferii arădeni

  de Special Arad | 3 martie 2024, 12:56 PM | Știri Arad

  1

  La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii din municipiu și cei ai orașelor Lipova, Sebiș, Curtici și Sântana, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, au desfășurat fiecare câte o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul menținerii unui climat de ordine și liniște publică și impunerii respectării legislației rutiere. În cadrul activităților au fost legitimate 304 persoane și verificate 260 de autovehicule.

  Au fost aplicate 188 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.750 de lei, fiind totodată reținute 3 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare. Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.

  Infracțiune rutieră

  La data de 2 martie a.c., în jurul orei 21.40, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 20 de ani, din Sântana, în timp ce conducea un autoturism pe strada Muncii, din localitate. Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, ambii bărbați fiind conduși la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, cel în cauză fiind cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe .

  Sanctiuni aplicate de polițiștii rutieri

  În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. ​ Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 225 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 92.400 de lei, din care 68 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 180 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri. ​ Au fost reținute 11 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare. ​ Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.