sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 100 de tone de deşeuri oprite la frontierele Nădlac II și Borș II

  de Special Arad | 27 mai 2024, 1:02 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentați ai Protecției Consumatorului Arad și Bihor nu au permis intrarea în ţară a opt mijloace de transport încărcate cu anvelope, îmbrăcăminte second-hand, donații, mobilier uzat și ajutoare umanitare considerate a fi deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

  „La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctulor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentați ai Protecției Consumatorului Arad și Bihor au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a șapte automarfare si a unei autoutilitare înmatriculate în România și Belgia, conduse de cetățeni români si un cetățean italian.

  Aceștia transportau, în total, 101.867 kilograme deșeuri, bunuri care proveneau de la societăți comerciale din Germania, Danemarca, Belgia, Ungaria și Suedia pentru firme din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentaților Protecției Consumatorului Arad și Bihor, stabilind faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri. În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport”, a transmis Poliția de Frontieră.

  Citește și: Biciclete electrice furate din Austria, descoperite de polițiștii de frontieră la Nădlac II

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.