joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 21 de tone de deșeuri din Germania, oprite la frontiera Nădlac II

  de Ioana Costaș | 14 aprilie 2023, 9:14 AM | Știri Arad

  0

  foto: Poliția de Frontieră

  Peste 21 de tone de deșeuri – constând în aluminiu – expediate de o societate comercială din Germania, destinația fiind o firmă din România, au fost oprite la frontiera Nădlac. Autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul țării pentru camionul ce transporta deșeurile, acestea fiind trimise societății expeditoare.

  „Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a unui automarfar condus de către un cetățean român. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, aluminiu de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 21.400 kg de deșeuri constând în aluminiu, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare”, au anunțat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  În urmă cu două zile, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, autoritățile au depistat două camioane ce transportau peste 36 de tone de deșeuri, constând în aluminiu și neferoase. Deșeurile erau expediate din Germania și Slovacia. Autoritățile nu au permis intrarea în România a celor două camioane.

  Citește și: Peste 36 de tone de deșeuri constând în aluminiu și neferoase, oprite la PTF Nădlac II

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.