vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 36 de tone de deșeuri constând în aluminiu și neferoase, oprite la PTF Nădlac II

  de Special Arad | 12 aprilie 2023, 1:28 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru două mijloace de transport încărcate cu peste 36 de tone de deșeuri, constând în aluminiu și neferoase. Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

  „În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific pentru două automarfare conduse de cetățeni cehi și maghari. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de aluminiu și neferoase, de la societăți comerciale din Germania și Slovacia, pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 36.640 kg de deșeuri constând în aluminiu și neferoase, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, bunurile fiind returnate societăţii expeditoare”, a transmis Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: Peste 13 tone de deșeuri din Germania, constând în mobilier second hand, oprite la frontiera Nădlac II

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.