miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Departe de ochii tuturor, Primăria Arad a negociat salubrizarea orașului cu o firmă de casă a PDL. RER Ecologic Service angajează director cu 2000 de euro salar

  de Alin Olteanu | 12 iunie 2017, 10:02 AM | Știri Arad

  3

  Știri Arad. Întreaga procedură de licitație pentru desemnarea operatorului care să presteze serviciul de salubrizare în Arad n-a fost decât praf în ochii celor care credeau că în România mai există administrații cât de cât corecte. Până la urmă tot trebuia să „iasă” cine… trebuia.

  Rând pe rând de la licitație toate firmele au fost respinse și procedura anulată pentru că, nu-i așa?, trebuia ca una dintre acestea să întrunească „condițiile inumane dar politice” ale mai-marilor din Primăria Arad.

  Și, pentru că nu s-a „putut” prin licitație, s-a rezolvat prin negociere, departe de ochii publicului. Încă nu s-a făcut public nimic dar, conform unui anunț pe best jobs, pe care cineva din Primăria Arad l-a „servit” presei, firma RER Ecologic din Oradea angajează șef punct de lucru pentru Arad, oferindu-i un salariu de 2000 de euro brut. Pe lângă asta, cum se poate observa, societatea mai caută controlori calitate, conducători autospecială categoria C+E și lucrători pentru salubrizare.

  Așadar, Primăria Arad tace mâlc însă societatea și-a dat drumul la „antene”, la angajări la dezvoltare spectaculoasă pe Arad. Angajează pentru că știe sigur că va opera în municipiu.

  Special Arad deținea informații că întregul scandal cu salubrizarea orașului nu e decât o manevră prin care Primăria Arad să poată să ajungă să negocieze direct cu o anumită firmă, și știam și faptul că viceprimarul Bibarț își dorește foarte tare o anumită societate. Și surpriză… chiar despre o societate din Oradea era vorba și, culmea culmilor, chiar despre RER Ecologic Service se discuta în anumite cercuri! Mai mult, cunoșteam și zvonul că doamna Stepănescu (Lilioara, secretarul CLM) dorește ca acest serviciu să revina GCA. Însă, a fost mai tare Bibarț (Călin, viceprimar).

  Anunțul de pe bsetjobs.ro este postat în 9 iunie, asta însemnând că negocierea a avut loc înainte. Ce negociere? Uite una de acest gen și, e drept, conform legii: „Legea 98/2016, art.104, lit (c): Negocierea fără publicare prealabilă – ca o măsură strict necesară, atunci când perioadele de aplicare a procedurilor de licitaţie deschisă, licitaţie restrânsă sau negociere competitivă nu pot fi respectate din motive de extremă urgenţă, determinate de evenimente imprevizibile şi care nu se datorează sub nicio formă unei acţiuni sau inacţiuni a autorităţii contractante”.

  Așadar, zis și făcut. Au negociat, au chemat încă vreo două firme la discuții, ca să nu bată la ochi, dar se știa de mult: Oradea este aleasa!…

  RER Ecologic este foarte apropiat parlamentarul Cezar Preda, unul dintre marii lideri ai PDL.

   

   

   

   

  best jobs

   

   

   

  19075315_1662457953794701_842220475_n

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De ce e asa tragedie? Polaris-ul de ani de zile tot castigator nu ridica nici un semn de intrebare?
   Or fi saracii ai nimanui si au ramas pe dinafara.
   In tara asta nimic nu se face fara nepotisme is pile , jenant si gretos pur si simplu. Tara lui mai rau sa nu fie

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.