Denisa, din galeria echipei UTA, în tricoul echipei naționale. „Era tot pe garduri de mică” (Foto)

  de Lucian Dănilă | 9 august 2018, 3:38 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Dacă ar fi fost băiat, cu siguranță acum lupta pentru un loc de titular în primul unsprezece al echipei UTA. Tatăl ei, Dan Vația fost fotbalist la Gloria Arad și alte echipe arădene, fiind totodată un „utist până la moarte”.

  Denisa Vați este fiica lui, dar dragostea pentru culori nu ține cont de culoare, de sex, ci doar de inimă, iar „Vațu” i-a inoculat de mică acest microb numit UTA. „Era pe garduri de mică, iar ea mereu își dorea să joace fotbal. Mama ei a dus-o la baschet la ICIM și uite așa a început aventura ei în acest sport”, spune Dan Vați.

  Acum, Denisa este la vârsta majoratului. Născută la data de 28 februarie 2000, ea a început baschetul la Arad, dar acum un an grupa ei de junioare a fost desființată. A plecat împreună cu Robotin să joace pentru Târgoviște, evoluând chiar în Divizia B, campionat pe care l-a câștigat alături de coechiperele sale.

  Denisa a fost selecționată în lotul național de junioare U 18 și participă în aceste zile la Turneul European Divizia B valorică. După trei victorii consecutive, cu Georgia (115-39), cu Cipru (72-46) și cu Islanda (63-49), echipa pregătită de Cătălin Tănase a pierdut meciurile cu Finlanda (57-70) și cu Portugalia (54-57), urmând să joace mâine contra Elveției pentru locurile 9-12.

  Denisa a evoluat în 94 de minute până acum, reușind 27 de puncte.

  Managerul lotului național de junioare este legendara arădeancă Monica Broșovszki, iar din staff face parte o altă fostă campioană cu ICIM, Larisa Toma.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.