Delta Force, la un alt nivel. Echipa și-a făcut „upgrade” cu un robot industrial, bifând încă un triumf la Istanbul

  de [email protected], Mihai Todoca | 30 March 2023, 12:16 PM | IT | Știri Arad

  0

  Înființată în urmă cu cinci ani, echipa de robotică a Liceului Național de Informatică, Delta Force, a mai bifat un succes la un nou concurs, de data aceasta unul diferit față de cele anterioare: FIRST Robotics Competition – Bosphorus Regional din Turcia.

  Spre deosebire de competițiile FIRST Tech Challenge, concursul organizat în Istanbul – FIRST Robotics Competition – este destinat roboților de mari dimensiuni, industriali. Robotul echipei Delta Force a cântărit acum 45 kg, la care se mai adaugă greutatea amortizoarelor. Elevii au lucrat cca. zece săptămâni la construcția noului robot, deși în mare parte din acest timp erau încă în competiția FIRST Tech Challenge, iar strict pentru pregătirea concursului FIRST Robotics Competition (FRC) au avut la dispoziție doar aproximativ două săptămâni.

  La această oră, Delta Force este prima și unica echipă din România participantă la o astfel de competiție.

  Deși se întâmplă rar ca o echipă nouă în concursul FRC să intre în finală, Delta Force a surprins și de această dată: arădenii au primit premiul Industrial Design și au fost căpitanii alianței finaliste.

  delta force FRC finala

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.