marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Laborator de robotică nou pentru echipa Delta Force a Liceului Național de Informatică

  de Special Arad | 14 septembrie 2023, 8:25 AM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Comunicat Delta Force. Începând de astăzi, echipa de robotică a Liceului Național de Informatică are un laborator nou-nouț în care va putea să construiască noi roboți.

  Un fost punct termic dezafectat a fost amenajat de către primăria municipiului Arad și transformat în laborator de informatică pentru echipă.

  „Ne vom desfășura activitatea într-o sală nouă, modernă, renovată de către Primăria municipiului Arad, la inițiativa domnului primar Călin Bibarț! Vom folosi acest laborator pentru a dezvolta robotul cu care vom concura anul acesta în competiția First Robotics Competition.

  Sezonul trecut, am câștigat în acest concurs, desfășurat la Istanbul, în Turcia, titlul de căpitan al alianței finaliste. Avem nevoie de această sală, care îndeplinește criteriile impuse de regulament. Suntem prima echipă din România care are curajul de a concura cu roboți de dimensiuni mari, și avem nevoie de un spațiu cu o suprafață generoasă pentru a proiecta, construi și testa acest robot!”, spun membrii echipei.

  Directorul liceului, prof. Lilla Pellegrini, s-a declarat foarte mulțumită de faptul că echipa campioană mondială a primit un spațiu potrivit pentru desfășurarea activității.

  „În acest spațiu, va fi construit și programat robotul cu care echipa va participa la competițiile internaționale. Înseamnă teribil de mult, pentru că ne-am  chinuit mai bine de un an pentru a găsi această locație. Am căutat un spațiu adecvat prima dată în școală, apoi am extins căutările și iată că astăzi, cu sprijinul primăriei, am primit această sală frumos amenajată. Elevii vor avea ocazia să lucreze, să facă exact ceea ce știu ei mai bine, să construiască roboți și să fie campioni”, a spus doamna director Pellegrini.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.