joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Declic: „Legea interzicerii reclamelor la jocurile de noroc, «măcelărită» în comisiile de specialitate”

  de - | 2 martie 2023, 8:59 AM | Naţional

  0

  Legea privind interzicerea reclamelor la jocurile de noroc a fost „măcelărită” în comisiile de specialitate din Senat și lăsată fără efecte, spun inițiatorii petiției online care a adunat peste 120.000 de semnături. „Adevărul” a stat de vorbă cu un sociolog și cu jucătorii din industrie.

  În ciuda presiunii publice, marți, senatorii din Comisiile Juridică și de Cultură au „măcelărit” proiectul de lege, lăsându-l fără efecte, susțin inițiatorii campaniei.

  „Deși în inițial orice formă de publicitate audio-vizuală era interzisă, după comisii proiectul prevede că reclamele pot fi difuzate la televizor în intervalul orar 23.00-6.00, așa cum este și în prezent. Singura diferență este că în cadrul reclamelor trebuie afișat logo-ul „Fii responsabil”, a precizat pentru „Adevărul”, Ana Racheleanu, coordonatorul campaniei Declic pentru interzicerea reclamelor la jocuri de noroc și pariuri.

  Marea majoritate a reclamelor stradale sunt sub 30 de metri pătrați, deci rămâne practic neschimbat regimul publicității stradale”, spune Racheleanu.

  Comunitatea Declic a cerut președinților PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, să explice public votul senatorilor celor două partide care au „îngropat” proiectul de lege care ar fi putut interzice difuzarea reclamelor la pariuri sportive și jocuri de noroc. Situația se poate „îndrepta” în Camera Deputaților prin aducerea legii la forma inițială, spune Racheleanu.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.