luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Declarația președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în urma anunțului făcut de Gazprom cu privire la întreruperea livrărilor de gaze

  de - | 28 aprilie 2022, 5:44 PM | Internaţional

  0

  Gigantul energetic rus Gazprom a anunțat miercuri că a oprit complet livrările de gaze către Bulgaria și Polonia din cauză că aceste țări nu vor să plătească în ruble.

  Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Anunțul Gazprom privind oprirea unilaterală a livrării de gaze către clienți din Europa reprezintă încă o încercare a Rusiei de a utiliza gazul ca instrument de șantaj. Acest lucru este nejustificat și inacceptabil și demonstrează încă o dată faptul că Rusia nu este un furnizor de gaze de încredere.

  Acest scenariu nu ne-a luat prin surprindere. Suntem în strânsă legătură cu toate statele membre. Am depus eforturi pentru a asigura livrări alternative și cele mai bune niveluri de stocare posibile în întreaga UE. Statele membre au instituit planuri de urgență exact pentru un astfel de scenariu și am colaborat cu acestea într-un spirit de coordonare și solidaritate.

  În prezent are loc o reuniune a grupului de coordonare în domeniul gazelor, în care compilăm răspunsul nostru coordonat, la nivelul UE. De asemenea, vom continua să colaborăm cu parteneri internaționali pentru a asigura fluxuri alternative.

  Voi continua să fac demersuri, împreună cu lideri europeni și mondiali, pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie în Europa.

  Îi asigur pe europeni că suntem uniți și solidari cu statele membre afectate de această nouă provocare. Europenii pot conta pe sprijinul nostru deplin.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.