miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Declarați incompatibili de ANI. Un consilier local din județul Arad, în „vizorul” Parchetului

  de Mihai Todoca | 25 iunie 2024, 12:01 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  2

  Petru Tulcan, consilier local la Primăria Apateu a fost descoperit de Agenția Națională de Integritate într-un conflict de interese administrativ.

  În urma acesteia, a fost depusă o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș.

  Consilierul este acuzat de ANI că și-a folosit funcția pentru a favoriza o persoană, mai exact soția sa, în obținerea de foloase patrimoniale în urma închirierii unor terenuri aflate în domeniul privat al comunei.

  „În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârilor C.L. al comunei Apateu privind închirierea terenurilor aflate în domeniul privat al comunei deși avea posibilitatea să anticipeze că o decizie prin care s-ar aproba închirierea terenurilor prezintă un beneficiu pentru soția sa. Ulterior adoptării Hotărârilor, soția acestuia a încheiat cu U.A.T. comuna Apateu, 2 acte adiționale la contractul de închiriere din anul 2015.

  Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.

  Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către TULCAN PETRU a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția acestuia, respectiv a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârilor C.L. privind închirierea terenurilor aflate în domeniul privat al comunei Apateu, în urma cărora au fost încheiate 2 acte adiționale la contractul de închiriere între comuna Apateu și soția acestuia din anul 2015.”

  Citește și: Conacul Sava Brancovici din Ineu, scos la vânzare la Romania Sotheby’s International Realty, cu 2,5 milioane de euro

  Tot de ANI a fost descoperit și Paul Ionel Vucu, de data aceasta fost consilier local al comunei Bârzava, care este acuzat că a încălcat prevederile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003. MAi exact acesta deținea o firmă împreună cu tatăl lui, firmă care a încheiat contracte de vânzare-cumpărare cu o entitate aflată în subordinea Consiliului Local al comunei Bârzava:

  „În perioada exercitării mandatului de consilier local (28 octombrie 2020 – 25 mai 2022), societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deținea calitatea de asociat unic iar tatăl său deținea calitatea de asociat unic și administrator, a încheiat o serie de contracte de vânzare-cumpărare cu o entitate aflată în subordinea Consiliului Local al comunei Bârzava.

  Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul Agenției Naționale pentru Integritate.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Plângerea dl Vucu a fost făcută de soția primarului de Bârzava, nimeni alta decât Cristina Faur. Aceasta împreună cu soțul ei au avut mai multe afaceri cu dl Vucu. Să nu uităm cum s-au îmbogățit acești Fauri, 6 apartamente de lux în Timișoara, 2 mașini de lux, plus firma cu care lucrează ei în Comuna Barzava, este exact a lor. Să nu uităm de soția primarului care este pontata dar nu merge la servici, adică la primărie, unde are 3 locuri de muncă.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Hotărârilor C.L. privind închirierea terenurilor aflate în domeniul privat al comunei Apateu, în urma cărora au fost încheiate 2 acte adiționale la contractul de închiriere între comuna Apateu și soția acestuia din anul 2015.”

   E prescrisă fapta, v-a luat doar 9 ani să vă sesizați.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.