Decizia surpriză a lui Van Gaal a calificat Olanda în semifinalele Campionatului Mondial

  de Special Arad | 6 July 2014, 12:05 PM | Sport

  0

  Olanda s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial după ce a învins reprezentativa statului Costa Rica la loviturile de departajare, scor 4-3. Eroul europenilor a fost portarul Tim Krul care a reuşit să apere două lovituri de pedeapsă.

  Louis van Gaal a surprins pe toată lumea atunci când a decis ca în minutul 120+1 să-l schimbe pe goalkeeper-ul titular Cillessen cu portarul lui Newcastle, Tim Krul. Decizia lui Van Gaal a reprezentat o premieră în istoria Campionatului Mondial: a fost pentru prima dată când un portar a fost schimbat exclusiv pentru loviturile de la de 11 metri.

  Deşi presa l-a creditat pe Van Gaal cu această idee revoluţionară, adevăratul geniu din spatele acestei mutări a fost Frans Hoek, susţine Tim Krul. Hoek este antrenorul cu portarii de la naţionala Olandei care a planificat totul cu mult înainte. Hoek i-a urmărit pe cei din Costa Rica la meciul cu Grecia din optimi, atunci când elenii au fost eliminaţi la loviturile de departajare. Tehnicianul olandez l-a pregătit separat pe Krul pentru acest moment al jocului, în timp ce Cillessen a urmat programul normal de pregătire. În susţinerea acestei ipoteze vin reacţiile şi declaraţiile lui Cillesen. Titularul din poarta Olandei a ieşit nervos de pe teren, neînţelegând ce se întâmplă, iar la finalul meciului şi-a explicat gestul: „Mie nu mi s-a comunicat nimic”.

  Frans Hoek (57 de ani) nu a strălucit ca jucător, el evoluând la modesta Volendam, însă şi-a creat o carieră fabuloasă în antrenorat. A fost antrenor cu portarii la Ajax, Barcelona, Bayern Munchen, precum şi la naţionala Poloniei, iar acum îl va urma pe Van Gaal la Manchester United.

  Reprezentativa Olandei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, în urma victoriei de sâmbătă, de la Salvador, din meciul cu selecţionata statului Costa Rica, scor 4-3, după executarea loviturilor de departajare. După cele 90 de minute de joc şi cele două reprize de prelungiri, scorul a fost egal 0-0. La loviturile de departajare pentru Olanda au marcat Van Persie, Robben, Sneijder şi Kuyt. Pentru Costa Rica au transformat Borges, Gonzalez şi Bolanos, în timp ce Ruiz şi Umana au ratat.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.