Decizia finală în dosarul Colectiv, amânată din nou

  de Special Arad | 15 April 2022, 7:43 PM | Naţional

  0

  După mai bine de 5 ani de procese, timp în care s-a încurcat în proceduri, instanța era așteptată să pronunțe astăzi, 15 aprilie, decizia definitivă în dosarul Colectiv, în condițiile în care dezbaterile s-au încheiat în decembrie.

  Magistrații Curții de Apel București au amânat însă din nou sentința, de data aceasta pentru luna mai. Reamintim că în prima instanță fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone – actual primar al Sectorului 5 – a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu tragedia în urma căreia 62 de oameni au murit, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață.

  Procesul Colectiv s-a terminat în 21 decembrie 2021, iar Curtea de Apel București a amânat vineri – pentru a patra oară – pronunţarea sentinţei. Următorul termen pentru pronunțarea deciziei finale a fost stabilit pentru 3 mai.
  Magistrații au invocat „complexitatea deosebită a cauzei” și au dat vina și pe avocați pentru amânările succesive.

  Având în vedere complexitatea deosebită a cauzei, precum şi împrejurarea că avocaţii părţilor au continuat să depună concluzii scrise după termenul stabilit de instanţă în luna decembrie, ultimul set de concluzii scrise fiind depus în data de 28.02.2022, având în continuare nevoie de timp pentru deliberare şi redactarea hotărârii şi fiind, în continuare, în termenul prevăzut de dispoziţiile art. 391 Cpp, în temeiul art.391 Cpp, amână termenul de deliberare, redactare şi pronunţare a hotărârii la data de 15 aprilie 2022„, spunea Curtea de Apel București în martie, când pronunțarea deciziei finale a fost amânată pentru astăzi, 15 aprilie.

  De la finalizarea procesului au trecut 115 zile, iar Codul de procedură penală prevede că redactarea și pronunțarea hotărârii nu pot avea loc mai târziu de 120 de zile de la închiderea dezbaterilor.

  Citește mai multe aici

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.