luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Decizia care a zguduit rețelele sociale! Popa vine, Botiș pleacă. „Este un trădător!”

  de Lucian Dănilă | 4 martie 2018, 11:46 AM | Recomandările editorilor | Sport

  2

  Au trecut aproape 36 de ore de la numirea în funcția de director tehnic la UTA Arad a lui Ionuț Popa. Cel mai de succes antrenor arădean de după Revoluție, tehnicianul care are două promovări cu UTA, în 1993 și în 2002, dar și alte trei cu alte echipe, Jiul, FC Bihor și Mioveni, este totodată și cel mai detestat personaj prin prisma suporterilor arădeni.

  Fanii îl acuză pe „Mister” de trădare, nu de una, ci de mai multe. Imediat după comunicatul de pe site-ul clubului UTA, rețelele de socializare, în special Facebook, s-a „înroșit”, o parte dintre suporteri acuzând atât conducerea clubului, mai ales pe Alexandru Meszar, „care din acest moment nu mai există pentru noi”, scriu fanii pe facebook, cât și pe antrenorul Popa. „Este un trădător”, e concluzia fanilor din Suporter Club UTA, iar aceștia nu pot uita cel puțin trei dintre episoade.

  „Ținând cont de ultimele rezultate și de situația din clasament, clubul UTA a luat decizia ca echipa tehnică să fie întărită cu un director tehnic, în persoana lui Ionuț Popa. ”Mister” a încheiat un angajament valabil pentru trei luni cu clubul nostru, având ca obiectiv menținerea în Liga a II-a națională” (uta-arad.ro).

  Care ar fi trădările lui „Mister”?

  Prima ar data din luna mai a anului 2010. Atunci UTA era în cărțile promovării, Giovanni Catanzariti era președintele clubului, iar Ionuț Popa, antrenor. Gruparea arădeană avea de disputat două meciuri care contau foarte mult pentru soarta campionatului, cu contracandidatele Târgu Mureș, în deplasare și Universitatea Cluj, pe teren propriu. UTA le-a pierdut pe ambele, 0-2 la Târgu Mureș și 1-3 „acasă” cu Universitatea, iar o parte dintre fani l-au acuzat pe antrenor că a alcătuit echipa în așa fel încât să piardă.

  Al doilea motiv pentru care este acuzat de trădare este și mai argumentat. Se întâmpla tot în luna mai, dar în anul 2014. Era chiar primăvara în care suporterii s-au rupt definitiv de vechea UTA, echipa finanțată (dar nu prea) de Adrian Marțean, și au îmbrățișat noul proiect UTA. Ionuț Popa, chemat de Marțean, a acceptat o colaborare cu acesta deși nu era nimic oficial, „Mister” dând indicații din tribună la meciurile echipei.

  Ultimul, și cel mai grav incident dintre Popa și suporteri a avut loc la „dubla” de baraj pentru promovarea în Liga 1 din primăvara trecută dintre ACS Poli și UTA. În calitate de antrenor principal al grupării din Timișoara, Popa a provocat mai multe scandaluri în meciul tur. Primul a fost cel cu jucătorul Adili, iar la final l-a jignit pe antrenorul principal al echipei UTA, Laurențiu Roșu. În returul de la Șiria, Popa s-a contrat cu mai mulți suporteri arădeni.

  Comunicatul Suporter Club UTA

  Ne declarăm consternați de decizia conducerii clubului UTA de a-l numi pe Ionuț Popa în funcția de director tehnic al echipei de fotbal. Constatăm cu mâhnire că de această dată conducerea clubului, cu care până acum am avut o relație de colaborare foarte bună, a ales să ne pună în fața faptului împlinit.

  Cu doar câteva săptămâni în urmă, reprezentanții conducerii demisionare a clubului declarau public că primăria și Suporter Club UTA reprezintă pilonii pe care se sprijină viitorul acestui club. Constatăm că dintr-o dată, unul din acești piloni s-a evaporat.

  Nu am avut niciodată pretenția să fim implicați în deciziile tehnice și manageriale. Nu am făcut niciodată sugestii de antrenori, transferuri sau strategii. Am fost însă mereu foarte atenți la decizii care pot afecta imaginea și onoarea acestui club. Aducerea în club a unei persoane care în trecut a avut nu o dată declarații și acțiuni de natură să aducă prejudicii de onoare clubului nostru considerăm că face parte din această categorie, a deciziilor cel puțin delicate, care ar fi trebuit discutate în familia UTA-ei… asta dacă ea există și altundeva decât în declarațiile de presă. Iar când vorbim de trecut, nu trebuie să mergem mai departe de vara trecută, fiind foarte uşor pentru oricine să găsească pe internet probe ale comportamentului reprobabil pe care l-a avut actualul director tehnic al clubului nostru, pe atunci adversar la baraj şi, printre altele, agent provocator al unui conflict verbal cu antrenorul UTA-ei, Laurenţiu Roşu.

  Având în vedere această situație, Suporter Club UTA invită toți membrii și simpatizanții la o întâlnire care va avea loc luni, 5 martie de la ora 19.00 la Old Lady’s Pub, pentru a stabili o atitudine oficială a asociației și un eventual plan de acțiune.

  Pentru noi doar UTA contează!

  Suporter Club UTA,

  3 martie 2018

  Botiș a renunțat la funcția de antrenor secund

  Sorin Botiș a renunțat la funcția de antrenor secund al echipei imediat după numirea lui Ionuț Popa în funcția de director tehnic. Deși a fost menținut în funcția de antrenor principal, este foarte clar că este o retrogradare și pentru Cristian Todea, cel care va lucra de acum după indicațiile lui Popa.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.