sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sezonul turistic în Grecia se va deschide de luna viitoare

  de - | 21 mai 2020, 10:17 AM | Turism

  0

  Grecia va deschide sezonul turistic luna viitoare, iar zborurile charter internaționale către locațiile populare vor fi reluate în iulie, a anunțat premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de BBC.

  „Perioada turistică începe pe 15 iunie, când hotelurile sezoniere se pot redeschide”, a declarat la TV Kyriakos Mitsotakis.

  Pandemia a afectat puternic sectorul turismului din Grecia, vital pentru economia țării.

  Anunțul a venit în timp ce miniștrii de resort din UE au convenit să facă „orice este nevoie pentru recuperarea rapidă și completă a turismului european”.

  Întrucât restricțiile sunt redicate treptat în toată Europa, Mitsotakis a spus că Grecia a demonstrat, prin gestionarea crizei, că deține un „pașaport de siguranță, credibilitate și sănătate”.

  Grecia a fost apreciată pentru gestionarea epidemiei, înregistrând 166 de decese cauzate de coronavirus și 2.850 de cazuri confirmate.

  „Vom câștiga războiul pentru economie la fel cum am câștigat bătălia pentru sănătate”, a spus Mitsotakis.

  Pentru a încuraja turismul, Grecia reduce prețurile călătoriilor, prin reducerea temporară a taxei pe valoarea adăugată (TVA) pe toate mijloacele de transport – zboruri, călătorii cu autobuzul și călătoriile cu trenul – la 13% de la 24%, a spus Mitsotakis.

  Destinația mediteraneană va oferi, de asemenea, teste de coronavirus pentru turiști.

  Grecia a discutat situația sezonului turistic cu o serie de țări europene. Marți, premierul bulgar Boyko Borisov a anunțat că țara sa nu va mai carantina cetățenii asimptomatici sosiți din Grecia și Serbia în călătorii de afaceri și de familie, de la 1 iunie.

  Mai multe detalii aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.