marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Val de decese în rândul turiștilor, în destinația favorită a românilor

  de - | 17 iunie 2024, 8:44 AM | Internaţional

  0

  Cadavrul unui turist american în vârstă de 55 de ani a fost descoperit duminică pe insula grecească Corfu. În total, trei turiști străini au fost găsiți morți în Grecia, în decurs de o săptămână. Toți au fost prinși în capcana căldurii sufocante.

  Temperaturile deja caniculare îi prind în capcană chiar și pe cei mai experimentați turiști. Cadavrul unui american în vârstă de 55 de ani a fost descoperit duminică, pe insula Corfu din nordul Greciei. Moartea sa ridică la trei numărul turiștilor străini găsiți morți în Grecia în decurs de o săptămână, în condițiile în care țara se confruntă cu cel mai timpuriu val de căldură înregistrat vreodată.

  Înaintea bărbatului, alți doi turiști au fost găsiți inconștienți. Medicul Michael Mosley, vedetă de televiziune britanică, a fost găsit mort pe 9 iunie pe insula grecească Symi din Marea Egee, notează tf1info.fr. Un turist olandez în vârstă de 74 de ani a fost reperat sâmbătă pe insula Samos de o dronă a pompierilor, zăcând într-o râpă la câteva sute de metri de locul în care a fost văzut ultima dată, chinuindu-se să meargă.

  Acest bilanț deja tragic ar putea crește și mai mult. Potrivit presei grecești, sunt căutați alți trei turiști străini pe alte insule grecești.

  Două franțuzoaice sunt date dispărute pe insula Sikinos. Cele două femei, în vârstă de 73 și 64 de ani, plecaseră de la hotelurile lor pentru a se întâlni, potrivit presei locale. Un alt turist este căutat în continuare pe insula Amorgos.

  Cei mai mulți dintre acești vizitatori străini făceau drumeții sub soarele sufocant, într-o perioadă în care Grecia suferă de un val de căldură. Potrivit meteorologilor, țara s-a confruntat cu un val de căldură care a durat cel puțin trei zile, cu temperaturi de peste 38 de grade.

  sursa: Știri pe surse

  Citește și: Vremea se schimbă radical. Un val de aer tropical va lovi țara noastră

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.