marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  De Ziua Justiţiei, la Tribunalul Arad a fost dezvelită o placă memorială cu numele tuturor preşedinţilor şi vicepreşedinţilor instituției

  de Special Arad | 3 iulie 2020, 1:47 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Comunicat. La fel ca în anii precedenţi, şi în acest an, Tribunalul Arad sărbătorește Ziua Justiţiei, aniversare ce a fost înscrisă în calendarul sărbătorilor oficiale prin Hotărârea Guvernului României nr.364 din 27 iunie 1994, care a stabilit că manifestarea se va organiza anual, în prima duminică a lunii iulie.

  Ziua Justiţiei constituie un prilej de a aduce profesiilor juridice o îndreptăţită recunoaştere a rolului lor esenţial în orice stat de drept şi, în acelaşi timp, un moment prielnic pentru a sublinia atât importanţa puterii judecătoreşti, cât şi a partenerilor instanţelor de judecată, care împreună concură şi îşi converg acţiunile pentru recunoaşterea şi satisfacerea drepturilor subiective precum şi pentru realizarea şi menţinerea păcii sociale şi a ordinii de drept.

  „Anul acesta, în condiții de pandemie, am marcat Ziua Justiției printr-un eveniment simbolic, şi anume, montarea unui plăci omagiale pe care sunt înscrise numele preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Tribunalului Arad, începând cu anul 1968, anul înfiinţării Tribunalului Judeţean Arad, ce a fost amplasată pe un perete din apropierea Sălii Festive a Tribunalului Arad, în semn de recunoştinţă faţă de efortul depus de-a lungul timpului pentru înfăptuirea unei justiţii moderne”, anunță Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad.

  La dezvelirea acestei plăci, care a avut loc astăzi, 3 iulie 2020, au fost invitaţi foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi ai Tribunalului Arad.

  La acest moment aniversar, conducerea Tribunalului Arad adresează un mesaj de mulţumire atât magistraţilor arădeni şi personalului auxiliar implicat în realizarea actului de justiţie, cât şi tuturor instituţiilor publice, profesiilor liberale şi celorlalţi participanţi care, prin activitatea lor conjugată, sprijină în mod direct sau indirect înfăptuirea justiţiei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.