De vânzare! Se cer 4,5 miliarde de euro pentru un lanț comercial, cu patru magazine în Arad

  de - | 8 februarie 2020, 12:51 PM | Business | Știri Arad

  1

  Lanţul de magazine de tip discount Pepco, prezent în România cu 200 de centre comerciale, a fost scos la vânzare de divizia Pepkor Europe, controlat de holdingul Steinhoff International, scrie profit.ro.

  Pentru preluarea lanţului este pregătită o ofertă din partea unui consorţiu de fonduri de investiţii, condus de Advent International, una dintre cele mai mari şi mai experimentate companii globale de investiţii cu capital privat, care controlează şi divizia europenă de medicamente generice Zentiva, producătorul Algocalmin, scrie profit.ro.

  Din consorţiu fac parte fondul american Hellman & Friedman şi Mid Europa Partners, proprietarul reţelei de sănătate Regina Maria.   Tranzacţia este estimată la 4,5 miliarde euro.

  Pepco, retailer prezent în România de la finele anului 2014, operează o reţea de 1.600 de magazine, din care circa 200 în România, unde are aproape 2.600 de angajaţi.

  Afacerile Pepco România au urcat la peste 1 miliard de lei în 2018, de la aproximativ 660 milioane de lei în 2017. Compania a obţinut un profit net de 118,4 milioane de lei, faţă de un câştig de 95,4 milioane de lei în anul precedent.

  Pe lângă România, Pepco este prezent în Polonia, Letonia, Estonia, Croaţia, Lituania, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Bulgaria, piaţă pe care a intrat la începutul anului trecut.

  Pepco este prezent și în Arad, cu două magazine, dar și la Pecica sau Sântana.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.