sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  „De mâine suntem pământ fierbinte” – un cadou liric la sfârșit de an, la Bibliotecă

  de Special Arad | 13 decembrie 2021, 12:51 PM | Cultură

  0

  Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad va găzdui joi, 16 decembrie 2021, ora 14:30, lansarea antologiei de versuri „De mâine suntem pământ fierbinte. Antologie 2001-2021”, autor: Andrei Novac, grafica: Flavia Lupu.

  Evenimentul este organizat de către Instituția Prefectului Arad, Consiliul Județean Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Uniunea Artiștilor Plastici, Editura Paralela 45 și România Literară.

  Volumul, apărut la Editura Paralela 45, reprezintă o sinteză a activităţii literare a lui Andrei Novac după 20 de ani de la debut. Opera sa a fost publicată de edituri ca Paralela 45, Editura Cartea Românească, Editura Vinea, Editura Muzeului Literaturii Române. Două dintre volumele sale de versuri au fost traduse și difuzate în Spania și în Franța. Pentru activitatea sa literară a obținut mai multe premii, distincții și nominalizări, printre care amintim Premiul „Mircea Ciobanu“, acordat de Uniunea Scriitorilor din România pentru volumul „Prin închisori și prin libertate”, 2019; Premiul pentru Poezie al Revistei „Convorbiri literare“, Iași, 2019; Premiul Special, acordat de Filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România tot pentru volumul „Prin închisori și prin libertate”, 2019; Premiul revistei „Luceafărul“ din cadrul Festivalului „Tudor Arghezi“, 2007. A fost nominalizat la Premiul Academiei Române „Mihai Eminescu“ în 2018 și 2020.

  Lansarea volumului va avea loc în cadrul Secției Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, incursiunile în universul liric fiind realizate de poeta Lucia Bibarț și prof. Ioana Nistor, moderator: dr. Doru Sinaci.

  Accesul la eveniment este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.