De la 1 ianuarie, vom putea plăti cu cardul în toate magazinele din România

  de - | 16 noiembrie 2016, 8:14 AM | Naţional

  0

  Comerciantii sunt obligati de lege sa aiba aceste dispozitive instalate. Daca elibereaza si numerar, vor castiga un comision, care nu depaseste unu la suta. Legea prevede inclusiv ca institutiile publice care incaseaza impozite si taxe, sa accepte plata cu cardul, relateaza PRO TV.

  Asa-numitul sistem “cash back” va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2017.

  Potrivit legii, persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si care au o cifra de afaceri mai mare de 10.000 de euro, sunt obligate sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si de credit.

  In caz contrar, comerciantii care nu au POS, vor primi amenzi de peste 5.000 de lei. Clientii care detin carduri vor putea lua bani din casieria magazinului ca din bancomat, nu mai mult de 200 de lei, iar acest sistem se numeste avans in numerar.

  Sursa: stirileprotv.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.