luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  De ce există șoferi de „neam prost”? Pentru că pot! – „Nesimțirea nu este un handicap!” – o campanie Special Arad | Episodul XL

  de Andrei Fuliaș | 10 septembrie 2019, 11:55 AM | Strada | Topic special

  0

  (foto: A.C. - Facebook/Radar ARAD)

  De ce există șoferi de „neam prost”? Aceasta este prima întrebare pe care ne-am pus-o când am văzut postarea lui A.C., în grupul de Facebook Radar ARAD. Iar răspunsul ni l-am dat tot noi: pentru că pot! Pentru că pur și simplu pot să își facă de cap în trafic. Pentru că pur și simplu pot să parcheze unde vor, fie că este pe locuri unde parcarea interzisă, fie că parchează direct pe șosea, fie că parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap sau, cum a făcut șoferul din cazul de față, blochează căi de acces. Ba chiar mai grav de atât, șoferul a cărui mașină a fost surprinsă în imagini a parcat chiar în fața ușii de intrare în ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, blocând totodată și rampa de acces pentru persoanele cu dizabilități. Și de ce a făcut asta? Evident, fiindcă a putut. Și, în același timp, fiindcă e inconștient, miserupist și nepăsător față de nevoile altora. Pentru că, probabil, șoferul acestui Mercedes e „cineva” și știe că mașina lui/ei nu va fi ridicată sau că cetățeanilor le lipsește simțul civic și, din comoditate sau pentru a nu se complica, se limitează la a face fotografii, în loc să anunțe autoritățile care ar trebui să-l sancționeze.

  Și cum de obicei șoferul incriminat se revoltă și întreabă „da pe cine am încurcat?” sau spune că „am stat doar două minute”, uite că de data asta chiar a încurcat, fiindcă doi bărbați au fost nevoiți să ia pe sus scaunul cu rotile în care se afla o bătrână, fiind blocat accesul la rampa pentru persoanele cu dizabilități de mașina acestui „bizon”.

  Nouă tot ce ne rămâne să facem este să-i batem obrazul acestui șofer și să-i spunem că este un/o nesimțit/ă care nu se gândește la nevoile celor din jurul său.


  Special Arad continuă campania „Nesimțirea nu este un handicap!”, o campanie prin care încercăm să-i îndemnăm pe șoferi să îi respecte pe ceilalți participanți la trafic și mai ales pe șoferii care suferă de un handicap și ale căror locuri de parcare sunt mai mereu ocupate. De asemenea, așa cum am anunțat încă de la demararea campaniei, vom semnala nu doar nesimțirea celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap, ci și alte încălcări ale regulilor de circulație și lipsa bunului simț.

  nsmtrmp

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.