De ce a murit poloistul Andrei Drăghici? A apărut raportul IML

  de - | 28 March 2022, 7:40 PM | Naţional | Sport | Topic special

  0

  Lumea sportului românesc a fost zguduită sâmbătă, când sportivul de la Dinamo, poloistul Andrei Drăghici, a decedat la doar 23 de ani în timpul meciului cu Rapid, după ce s-a plâns colegilor că se simte rău. Drăghici nu a mai putut fi salvat de medicii aflați la bazin, în ciuda eforturilor acestora depuse timp de aproximativ o oră.

  Sâmbătă seară, trupul lui Andrei a fost transportat la IML, iar acum au sosit rezultatele necropsiei.

  • Citește și: Andrei Drăghici a murit în această după amiază la doar 23 de ani în timp ce juca polo pe apă

  Acesta suferea de defect septal atrial, o malformație congenitală a inimii, care este caracterizată printr-o comunicare anormală între cele două atrii la nivelul septului interatrial, scrie gsp.ro.

  Este cea mai comună boală congenitală a inimii, iar printre simptome se numără palpitații, scăderea capacității de efort, oboseală sau infecții pulmonare.

  Potrivit csid.ro, defectul septal atrial este prezent de la naștere, dar pacienții rămân, de cele mai multe ori, asimptomatici până în jurul vârstei de 30-35 de ani. Apariția boliii este legată de o predispoziție genetică, mai arată sursa citată, conform gsp.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.